NIEUW Door het bezoeken van deze site aanvaardt u het gebruik van cookies die het mogelijk maken advertenties op maat aan te bieden, bezoek statistieken bij te houden en het delen van informatie op sociale media te vergemakkelijken. Voor meer informatie en voor de mogelijkheid om het gebruik van cookies uit te schakelen, klik hier

Sluiten

  • Français
  • research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

Wat is een rimpel? Wat is zijn oorsprong?

Ouderdomsrimpels, uitdrukkingsrimpels, leeuwenrimpels, … diep of oppervlakkig, rimpels doen ons denken aan de tijd die vliegt, onderstreept onze persoonlijkheid en kenmerken ons dagelijks leven. Wetenschappelijk gezien is het een barstje dat te wijten is aan een verzakking van de huidstructuur. Ongeacht onze leeftijd dienen we onze huid goed te verzorgen om er stralend uit te zien. Hier zijn de Vichy tips om een huidverzorging te kiezen naargelang uw persoonlijkheid.

Voor elke leeftijd, een anti-leeftijd

Op 30, 35, 45 of 55 jarige leeftijd heeft onze huid verschillende noden. Om de effecten van veroudering tegen te gaan, moeten onze handelingen ook wijzigen met de tijd. We krijgen de eerste ouderdomstekens op ongeveer 26 jarige leeftijd. De huidstructuren zullen zich langzamerhand veranderen onder invloed van de leeftijd, maar ook door omgevingsfactoren. Tussen 20 en 25 jaar zouden we nog in volle verzorging moeten zijn waarbij we onze huid nagenoeg dagelijks reinigen en hydrateren. Nadien is het zaak om de huid tegen de zon te beschermen. Vanaf 35 jaar kan men beginnen met het gebruik van een herstellende anti-rimpelcrème. Na het veertigste levensjaar wordt best de omschakeling gemaakt naar crèmes op basis van phytohormonen. Vichy beschikt over een ruim gamma aan verzorgingsproducten voor alle leeftijden. Bij mensen ouder dan 50, en afhankelijk van het type huid, zal men overschakelen tot het gebruik van natuurlijke zuren (van fruit) en alle afgeleide stoffen van vitamine A, zodat het herstel van de huid kan versneld worden.

Essentiële proteïnen

Het collageen bevindt zich in de vezels tussen cellen, en verzwakt wanneer het de huid in ons gezicht overmatig wordt uitgerekt (grimas, glimlach,…) of door externe factoren (koude, hitte, verwondingen,..). De elastine reageert en zorgt voor de soepelheid van de huid, maar de verzwakking van elastine verhoogt het volume aan huid (wat men ook merkt in de zogenaamde “dubbele kin”).

De rimpels van het gezicht verminderen

Rimpels kenmerken verschillende delen van het gezicht. Ze kunnen zowel voorkomen rond de ogen, voorhoofd, naast de mond, boven de lippen of rond de wangen. Naargelang hun gevoeligheid is het van belang de rimpels op de juiste manier te verzorgen. Vooral de zone rond de ogen is erg fragiel, om die reden bestaan ook gerichte verzorgingsproducten om rimpels rond de ogen te behandelen. Gezichtsmassages kunnen ook de huid op het gezicht doen heropleven. Vichy heeft een compleet gamma aan gezichtsverzorgingsproducten (nachtcrèmes, zonnecrèmes, hydratatie, etc…) De juiste reflex is om nu reeds te beginnen met een goede huidbescherming. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor correcte en evenwichtige voeding en een goede hygiëne.

Raadpleeg een deskundige en vraag om tips

Wenst u de rimpels op een meer radicale manier bestrijden, bestaat altijd de optie van de plastische chirurgie, waarbij er verschillende soorten ingrepen mogelijk zijn. Daarom heeft ook elke rimpel zijn eigen oplossing!

Optimisme en welzijn

Alle verzorging in de wereld en de bestaande technieken zullen al uw rimpels nooit doen verdwijnen. Rimpels zullen er altijd zijn, en maken deel uit van ons ouder worden. De beste remedie, is om dit met optimisme te omarmen.

De oplossing van Vichy

Meest gelezen

Gezicht

Helpt de pil tegen acne?

Orale anticonceptie, ofwel de pil, wordt soms ook voorgeschreven als remedie tegen acne. Terecht of onterecht? Dr. Letombe, gynaecologe aan het CHRU van Lille geeft toelichting.

Lees het artikel

Expert talk

Mee-eters verwijderen: wat u wel en juist niet moet doen

Iedereen heeft ze wel eens: mee-eters (ook wel comedonen  of blackheads genoemd). Ze komen voor op de neus, hals, voorhoofd en kin. Op de wangen komen ze minder vaak voor, maar hoe komt dat? Dit heeft te maken met de zogenaamde T-zone. Zoals u misschien zelf wel eens gemerkt hebt, is de huid niet overal hetzelfde. Vaak is de huid op het voorhoofd de neus en kin wat vetter dan de huid op de wangen en de hals. Deze drie plekken vormen samen als het ware de letter T, vandaar de T-zone. Mee-eters ontstaan wanneer het talg in de talgklier zich ophoopt, oxideert de talg. Hierdoor verkleurt het talg en worden zwarte puntjes zichtbaar. Lees hier wat u kunt doen tegen deze zwarte puntjes en wat u vooral moet laten.

Lees het artikel

go to top