OK

OKCancel

Verzorgingstips voor de vette huid

Een vette huid heeft een goede reiniging nodig en een aandachtige verzorging. Vichy geeft advies over de dagelijkse verzorging van de vette huid voor elke leeftijd.

Het vette huidtype vanaf de pubertijd tot aan de overgang

Mensen met een vette huid ervaren dat hun huid regelmatig veranderingen door maakt. Ons huidtype wordt bepaald door onze genen, maar de dagelijkse talgproductie wordt ook sterk beïnvloed door hormonale veranderingen. Piekperiodes van hormonale activiteit hebben een direct effect op de conditie van de vette huid.

De puberteit is de eerste piekperiode van hormonale activiteit die wordt doorgemaakt. De hoge talgproductie veroorzaakt ontstekingen, puistjes, veel glans op de huid, mee-eters en grove poriën. Het ontstekingsproces in de huid zorgt voor een rode huid. Wanneer al deze kenmerken aanwezig zijn, wordt het een acne huid genoemd.

De onrustige acne huid in de puberteit is zeer gevoelig voor de vorming van littekens. Deze ontstaan door puistjes en ontstekingen, maar kunnen ook ontstaan door het verkeerd verwijderen van mee-eters. Dit type huid moet met beleid verzorgd worden om littekens te voorkomen.

Na de puberteit verandert de vette huid opnieuw; ontstekingen nemen af maar kenmerkend voor de fase tussen de 20 en 40 jaar is een onregelmatig huidoppervlak. Verhoogde hyperkeratinisatie gecombineerd met een hoge talgproductie zorgt voor kleine bultjes die vaak op het voorhoofd zichtbaar en voelbaar zijn. Door de hoge talgproductie komen grove poriën en mee-eters nog steeds regelmatig voor in deze periode terwijl puistjes voornamelijk voorkomen onder invloed van stress of maandelijkse cyclus.

Zwangerschap verandert de hormonale balans waardoor de vette huid weer net zo onrustig kan worden als in de puberteit; puistjes, ontstekingen, mee-eters en een rode huid. Het is belangrijk om de gezichtsverzorging aan te passen aan de veranderingen in de huid om deze zo goed mogelijk in balans te houden.

Na de 40 jaar wordt de huid droger door een dalende talgproductie en nemen de specifieke kenmerken van de vette huid af.

De overgang is ook een periode met veranderde hormoonproductie en dit kan soms leiden tot overgang acne.

Verzorging voor de vette huid voor elke leeftijd:

Een goede reiniging aangepast aan de vette huid voorkomt het verstoppen van de poriën waardoor puistjes en ontstekingen verminderen en mee-eters minder voorkomen.

  • De hoge talgproductie zorgt ervoor dat de poriën meer zichtbaar zijn bij een vette huid. Gebruik na het reinigen een adstringerende lotion die ervoor zorgt dat de grove poriën vernauwen en hierdoor minder zichtbaar worden.
  • Normaderm zuiverende lotion is zeer geschikt om te gebruiken na de reiniging. De actieve ingrediënten zorgen voor een porie vernauwende werking en verwijderen de laatste restjes van het reinigingsproduct.
  • Druk zelf geen mee-eters uit! de schade die hieruit ontstaat, leidt meestal tot litteken vorming. Een schoonheidsspecialiste kan de mee-eters op professionele wijze verwijderen.
  • Bij de keuze van een passende huidverzorging is het belangrijk te kiezen voor een verzorging die de poriën niet verstopt en die de talgproductie reguleert waardoor puistjes, ontstekingen en mee-eters afnemen. Daarnaast is het belangrijk dat de huidverzorging ingrediënten bevat die het ontstekingsproces afremmen en zo de rode huid verminderen.

Toch nog af en toe last van een puistje? Kies dan voor Normaderm Hyaluspot. De anti-spot corrector die het puistje binnen 24 uur laat afnemen.

Ontdek welke verzorging voor uw huid geschikt is, doe de diagnose voor de onzuivere huid.

De oplossing van Vichy

Meest gelezen

Expert talk

De symptomen van de overgang in het lichaam en op de huid

Tijdens de menopauze is ons lichaam aan het veranderen, een onvermijdelijk feit. Ons figuur, ons haar, onze huid, alles aan ons uiterlijk lijkt ineens snel te verouderen. De overgang wordt ook wel ‘de tweede fase in ons leven’ genoemd. De impact daarvan reikt verder dan alleen de vruchtbaarheid. Al die veranderingen zijn niet levensbedreigend, maar ze zijn soms moeilijk te accepteren.

Lees het artikel

go to top