NIEUW Door het bezoeken van deze site aanvaardt u het gebruik van cookies die het mogelijk maken advertenties op maat aan te bieden, bezoek statistieken bij te houden en het delen van informatie op sociale media te vergemakkelijken. Voor meer informatie en voor de mogelijkheid om het gebruik van cookies uit te schakelen, klik hier

Sluiten

  • Français
  • research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

Tips voor een mooie huid

Een van de belangrijkste dingen voor een gezonde huid, is je levensstijl. Natuurlijk kunnen producten je huid ook egaler en stralender maken, maar het begint toch echt met hoe jij zelf met je lichaam omgaat. Voldoende slaap, gezonde voeding en genoeg water drinken staan in ieder geval op één. Ook stress heeft ongelofelijk veel invloed op je huid. Dit is niet altijd makkelijk om te voorkomen, maar het is toch goed om te proberen om dit zoveel mogelijk uit de weg te gaan. Dan zijn er ook nog wat voor de hand liggende factoren die slecht zijn voor je huid, zoals roken en overmatig alcoholgebruik.

Hoewel de effecten van voeding op je huid verschillend zijn per persoon, is het over het algemeen wel goed om vet eten en voedsel dat veel suiker bevat te vermijden. Suiker hecht zich namelijk aan het collageen in je huid, waardoor deze minder elastisch wordt en rimpels meer zichtbaar. Bessen, bieten... bevatten de perfecte cocktail van voedingstoffen en vitamines voor je huid.

Houd het schoon!

Als het gaat om huidverzorging is het vooral belangrijk dat je je gezicht altijd goed reinigt. Wanneer je make-up draagt is dit zeker nodig, maar ook wanneer je geen make-up draagt is het goed om je gezicht zowel 's ochtends als 's avonds te ontdoen van overtollig talg en vuilstoffen. Bekijk hier een video waarin je kunt zien hoe je jouw huid goed reinigt.

Leer jouw huid kennen

Om jouw huid het beste in conditie te houden en te verzorgen, is het essentieel om je eigen huid te kennen.  Heb je een gevoelige huid, een vette huid of een droge huid? Tegenwoordig kun je eenvoudig een online huiddiagnose doen om erachter te komen welke producten voor jouw huid geschikt zijn. Vichy is een stap verder gegaan en heeft een innovatieve huiddiagnose ontwikkeld waarbij jouw eigen foto wordt gebruikt in de diagnose. Wil jij ook jouw ideale huid bereiken? Doe de vernieuwde huiddiagnose van Vichy!

Voor jezelf zorgen is easy

Het zorgen voor je huid is helemaal niet zo moeilijk, maar er zijn een paar simpele dingen die je niet moet vergeten. Als je de zojuist besproken tips opvolgt, kan je huid er al een stuk beter uit zien!

De oplossing van Vichy

Meest gelezen

Gezicht

Helpt de pil tegen acne?

Orale anticonceptie, ofwel de pil, wordt soms ook voorgeschreven als remedie tegen acne. Terecht of onterecht? Dr. Letombe, gynaecologe aan het CHRU van Lille geeft toelichting.

Lees het artikel

Expert talk

Mee-eters verwijderen: wat u wel en juist niet moet doen

Iedereen heeft ze wel eens: mee-eters (ook wel comedonen  of blackheads genoemd). Ze komen voor op de neus, hals, voorhoofd en kin. Op de wangen komen ze minder vaak voor, maar hoe komt dat? Dit heeft te maken met de zogenaamde T-zone. Zoals u misschien zelf wel eens gemerkt hebt, is de huid niet overal hetzelfde. Vaak is de huid op het voorhoofd de neus en kin wat vetter dan de huid op de wangen en de hals. Deze drie plekken vormen samen als het ware de letter T, vandaar de T-zone. Mee-eters ontstaan wanneer het talg in de talgklier zich ophoopt, oxideert de talg. Hierdoor verkleurt het talg en worden zwarte puntjes zichtbaar. Lees hier wat u kunt doen tegen deze zwarte puntjes en wat u vooral moet laten.

Lees het artikel

go to top