NIEUW Door het bezoeken van deze site aanvaardt u het gebruik van cookies die het mogelijk maken advertenties op maat aan te bieden, bezoek statistieken bij te houden en het delen van informatie op sociale media te vergemakkelijken. Voor meer informatie en voor de mogelijkheid om het gebruik van cookies uit te schakelen, klik hier

Sluiten

OK

OKCancel

Tips voor een mooie huid

Een van de belangrijkste dingen voor een gezonde huid, is je levensstijl. Natuurlijk kunnen producten je huid ook egaler en stralender maken, maar het begint toch echt met hoe jij zelf met je lichaam omgaat. Voldoende slaap, gezonde voeding en genoeg water drinken staan in ieder geval op één. Ook stress heeft ongelofelijk veel invloed op je huid. Dit is niet altijd makkelijk om te voorkomen, maar het is toch goed om te proberen om dit zoveel mogelijk uit de weg te gaan. Dan zijn er ook nog wat voor de hand liggende factoren die slecht zijn voor je huid, zoals roken en overmatig alcoholgebruik.

Hoewel de effecten van voeding op je huid verschillend zijn per persoon, is het over het algemeen wel goed om vet eten en voedsel dat veel suiker bevat te vermijden. Suiker hecht zich namelijk aan het collageen in je huid, waardoor deze minder elastisch wordt en rimpels meer zichtbaar. Bessen, bieten... bevatten de perfecte cocktail van voedingstoffen en vitamines voor je huid.

Houd het schoon!

Als het gaat om huidverzorging is het vooral belangrijk dat je je gezicht altijd goed reinigt. Wanneer je make-up draagt is dit zeker nodig, maar ook wanneer je geen make-up draagt is het goed om je gezicht zowel 's ochtends als 's avonds te ontdoen van overtollig talg en vuilstoffen. Bekijk hier een video waarin je kunt zien hoe je jouw huid goed reinigt.

Leer jouw huid kennen

Om jouw huid het beste in conditie te houden en te verzorgen, is het essentieel om je eigen huid te kennen.  Heb je een gevoelige huid, een vette huid of een droge huid? Tegenwoordig kun je eenvoudig een online huiddiagnose doen om erachter te komen welke producten voor jouw huid geschikt zijn. Vichy is een stap verder gegaan en heeft een innovatieve huiddiagnose ontwikkeld waarbij jouw eigen foto wordt gebruikt in de diagnose. Wil jij ook jouw ideale huid bereiken? Doe de vernieuwde huiddiagnose van Vichy!

Voor jezelf zorgen is easy

Het zorgen voor je huid is helemaal niet zo moeilijk, maar er zijn een paar simpele dingen die je niet moet vergeten. Als je de zojuist besproken tips opvolgt, kan je huid er al een stuk beter uit zien!

De oplossing van Vichy

Meest gelezen

Expert talk

Op vakantie met alleen handbagage? Deze zomer musthaves mogen niet ontbreken in uw valies!

Yes, eindelijk zomer! Het is weer tijd voor terrasjes, barbecues en natuurlijk: Beach days. Misschien gaat u wel op vakantie naar een zonnige bestemming of blijft u gezellig in eigen land. Ondanks dat u hier ontzettend naar uit kijkt, verheugen uw huid en haar zich hier wat minder op. Lang reizen, de warmte en uitdroging door de zon kunnen voor ongemakken zorgen. Dit vraagt natuurlijk om een goede voorbereiding. Het Vichy team heeft daarom dé zomer musthaves gevonden die uw vakantie perfect maken, zowel tijdens je vakantie als onderweg. Daarnaast zijn deze musthaves allemaal onder de 100 ml. Deze kunt u zo in uw valies kwijt, bovendien zijn ze licht en ze passen in uw handbagage. Ideaal als u een vliegreis gepland heeft. Oftewel, ze vallen binnen de handbagage regels van maximaal 100 ml!

Lees het artikel

Gezicht

Helpt de pil tegen acne?

Orale anticonceptie, ofwel de pil, wordt soms ook voorgeschreven als remedie tegen acne. Terecht of onterecht? Dr. Letombe, gynaecologe aan het CHRU van Lille geeft toelichting.

Lees het artikel

go to top