NIEUW Door het bezoeken van deze site aanvaardt u het gebruik van cookies die het mogelijk maken advertenties op maat aan te bieden, bezoek statistieken bij te houden en het delen van informatie op sociale media te vergemakkelijken. Voor meer informatie en voor de mogelijkheid om het gebruik van cookies uit te schakelen, klik hier

Sluiten

  • Français
  • research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

Tips om je haar te verzorgen in de herfst

Droog, pluizig of breekbaar haar? Dan is je haar toe aan een oppepper voor de herfst! Ontdek zelf hoe eenvoudig het is om je haar in topconditie te brengen en te houden dankzij deze tips.

Zomerschade

Nu de herfst aanbreekt, laat de zomer zijn sporen na in je haar. Futloos, droog, pluizig, breekbaar of gebleekt haar zijn vaak herkenbare tekenen van haarbeschadiging. Deze beschadigingen worden niet alleen veroorzaakt door UV-straling, maar ook door chloor (denk aan het zwembad), warmte en wind. Hervind je gezond uitziend haar en maak haar klaar voor de herfst met de volgende tips.

Schoon schip

De eerste stap in het optimaal in staat brengen van beschadigd haar, is een goede reiniging. Zorg voor een milde shampoo en conditioner die het haar niet alleen reinigen, maar vooral ook verzorgen en verbeteren. Wist je dat Vichy een uitgebreid assortiment shampoos heeft? Waaronder de Nutri-Reparateur voedende en herstellende shampoo en conditioner.

Je recept voor gezond haar

Een simpele en lekkere manier om je haar van binnenuit een extra boost te geven in de herfst, is door de juiste voeding te kiezen. Neem bijvoorbeeld wat vaker een lekker stukje zalm, boordevol omega-3 vetzuren. Combineer dit met verse groenten, zoals broccoli en wortels voor een extra dosis vitamine A, C en ijzer. Een gezond toetje dat goed is voor je haardos? Wat dacht je van yoghurt met honing en pecannoten? Vol calcium en zink om de haargroei te stimuleren en haaruitval tegen te gaan.

Makkelijker kan het niet

Heb je heerlijk je haar gewassen? Dep je haar daarna zachtjes droog met een handdoek in plaats van het droog te wrijven. Door de wrijving kan je haar nog meer beschadigen en zelfs afbreken. Laat je haar daarna drogen aan de lucht in plaats van een föhn te gebruiken. Hierdoor voorkom je verdere uitdroging. Met deze eenvoudige tips is het nu nóg makkelijker om je haar ook in de herfst in conditie te houden! 

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

De oplossing van Vichy

Meest gelezen

go to top