NIEUW Door het bezoeken van deze site aanvaardt u het gebruik van cookies die het mogelijk maken advertenties op maat aan te bieden, bezoek statistieken bij te houden en het delen van informatie op sociale media te vergemakkelijken. Voor meer informatie en voor de mogelijkheid om het gebruik van cookies uit te schakelen, klik hier

Sluiten

  • Français
  • research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

Mee-eters verwijderen

Mee-eters worden gevormd door een ophoping van talg gemengd met hoornstof in het uiteinde van de talgklier. U kent ze waarschijnlijk als die witte of zwarte puntjes die een smet zijn op uw zuivere huid. Het verwijderen van mee-eters op de verkeerde manier kan ervoor zorgen dat u uw huid beschadigt. Niemand wil echter mee-eters op zijn of haar huid hebben, dus hoe worden ze op een veilige manier verwijderd? Vichy vertelt u graag wat u wel en niet moet doen om mee-eters te doen verdwijnen.

Knijp de mee-eters nooit zelf uit

De eenvoudigste oplossing is vaak om de mee-eters handmatig uit te knijpen. Hoewel dit erg verleidelijk kan zijn, wordt het sterk afgeraden om dit te doen. Het is namelijk mogelijk dat vuiligheden van onder de nagels terechtkomen in de poriën van uw huid. Wanneer u bovendien te hard knijpt (ook met een comedonenlepel), kan u littekens achterlaten die natuurlijk veel lastiger te verwijderen zijn dan mee-eters.

Reinig regelmatig uw huid

Dagelijks uw huid reinigen is ontzettend belangrijk om onzuiverheden en mee-eters te voorkomen. Uw huid wordt namelijk aan vele dingen blootgesteld gedurende de dag: vuil, zweet en huidschilfers hopen zich al gauw op in uw poriën.  Om mee-eters efficiënt te kunnen bestrijden, raden we dan ook sterk aan om uw huid zowel ’s ochtends als ’s avonds grondig te reinigen.  Hiervoor kunnen wij sterk de producten uit de Vichy Normaderm lijn aanbevelen. De Vichy Normaderm 3-in-1 reiniger werd speciaal ontworpen voor de gevoelige huid voor vrouwen én mannen: het geeft u in 1 gezichtsreiniging een drievoudige verzorging: het fungeert als reinigingscrème, peeling en als masker. Uw huid zal na de behandeling schoon, fris en prettig aanvoelen.

REINIGENDE CRÈME:
Reduceert talg en onzuiverheden.
Laat het product schuimen op een vochtig gezicht en spoel het goed af.

SCRUB:
Zuivert de huid van dode huidcellen.
Inmasseren op een vochtig gezicht om de huid te exfoliëren. Grondig afspoelen. Gebruiksadvies: 1 à 2 keer per week.

MASKER:
Matteert de huid en verheldert de teint.
Breng een dunne laag aan op het gezicht en laat 5 minuten drogen. Vermijd de oogcontour. Grondig afspoelen.

Breng een bezoek aan uw schoonheidsspecialist

We hebben eerder reeds aangehaald dat het niet aan te raden is om uw mee-eters zelf te verwijderen omdat dit de huid kan beschadigen en littekens als gevolg kan hebben. Een schoonheidsspecialist(e) is hier echter speciaal voor opgeleid en weet exact hoe hij of zij tewerk moet gaan om de mee-eter schadeloos te verwijderen. Wanneer u zich door een schoonheidsspecialist(e) laat behandelen zal deze laatste eerst beginnen met uw huid te stomen, waarbij de poriën zich meer zullen openen. Vervolgens kan de schoonheidsspecialist(e) makkelijk de mee-eters verwijderen. De behandeling bestaat traditioneel uit een diepgaande reiniging van uw huid en een heerlijk ontspannende gezichtsmassage. Aarzel dus niet om uzelf te belonen!

Hoe worden mee-eters het beste voorkomen?

De regel zegt: voorkomen is beter dan genezen. Dit is toepasselijk op talloze zaken, en zo ook op mee-eters. Het is redelijk lastig uit te maken wat de precieze oorzaak is van een mee-eter, omdat dit ook deels afhankelijk is van uw huidtype. Naast een dagelijkse reiniging van uw huid, bestaan nog enkele andere voorzorgsmaatregelen dat u kan ondernemen:
- Drink steeds voldoende water.
- Probeer wekelijks uw kussensloop te vervangen. Uw kussensloop is namelijk als een magneet voor het vuil van uw gezicht dat zich doorheen de week opstapelt.
- Gezond eten is een must! Voedsel dat veel vitamine A (bvb spinazie) en vitamine C (bvb sinaasappels) bevat is sterk aanbevolen. Dit zijn de vitaminen die bijdragen aan een vernieuwing en herstel van uw huid.

Ontdek welke verzorging voor uw huid geschikt is, doe hier de diagnose voor de onzuivere huid.
Het volledige assortiment van Vichy Normaderm kan u hier terugvinden.
Om te weten welk huidtype u heeft, kan u eveneens bij ons terecht.

De oplossing van Vichy

Meest gelezen

go to top