NIEUW Door het bezoeken van deze site aanvaardt u het gebruik van cookies die het mogelijk maken advertenties op maat aan te bieden, bezoek statistieken bij te houden en het delen van informatie op sociale media te vergemakkelijken. Voor meer informatie en voor de mogelijkheid om het gebruik van cookies uit te schakelen, klik hier

Sluiten

  • Français
  • research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

Houd uw baby zo veel mogelijk uit de zon: tips van Vichy

De huid van een baby is zeer kwetsbaar. Daarom wordt er vaak aangeraden om de baby niet bloot te stellen aan de zon. Wanneer de zomermaanden echter aanbreken, is het normaal dat u met uw kind geniet van het zomerse weer, maar ook dat u weet op welke manier u uw baby van de zon kunt beschermen. De vuistregel is eenvoudig: hou jonger de baby, hoe minder lang contact met de zon.

Het immuunsysteem van baby’s is nog niet volledig ontwikkeld, daarom is de huid van baby’s ook dunner en veel kwetsbaarder dan bij volwassenen. Als u dus in de buitenlucht geniet van de zomer, moet u rekening houden met de noden van uw baby. Begin met een kind- of babyzonnebrandcrème met een minimale zonnebeschermingsfactor van 50, maar liefst SPF 50+. Zorg ervoor dat uw kind en halfuur voor vertrek ingesmeerd is, en wees niet zuinig met de crème op de extra gevoelige plekken:  zeker extra gevoelige plekken niet : neus, oren, nek en schouders. Ook wanneer u reeds buiten bent moet u verder uw kind insmeren, en dit ongeveer eenmaal per uur.

Ga voorbereid op pad

Naast de zonnebrandcrème dient u ook voldoende drinken mee te nemen voor baby’s die geen borstvoeding meer krijgen. Indien uw baby nog steeds borstvoeding krijgt is extra water overbodig, omdat de moedermelk het vochttekort bij uw kind aanvult. Plaats een zonnescherm of parasol op uw kinderwagen en kies een gezellig plekje uit in de schaduw. Blijf nooit in de volle zon staan. Jonge kinderen en baby’s blijven best volledig uit de zon, en worden beschermd door UV-werende kleding, een petje en eventueel een zonnebril.

Tref maatregelen om uzelf te beschermen

Blijf in de schaduw. Zorg ervoor dat uw baby voldoende drinkt en gebruik minstens eenmaal per uur zonnebrandcrème (altijd na het zwemmen) en herhaal dit om het uur. Uw kind of baby moet ook steeds een petje of hoedje dragen ter bescherming tegen de zon.

Indien uw baby ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch een beetje zonnebrand heeft opgelopen, kan u nog een aantal dingen doen. Als er sprake is van warmte-uitslag gebruikt u simpelweg een nat washandje waar de huid getroffen is, en gebruik een lauw badje om  voor extra verkoeling te zorgen. Verdere irritatie kan behandeld worden met talkpoeder en een verkoelende aftersun is ook een product dat u bij de hand dient te hebben. De aftersun kunt u altijd insmeren (ook wanneer er geen zonnebrand is) wanneer u buiten bent geweest, omdat dit de huid extra hydrateert. Nooit vergeten: de kans bestaat altijd dat uw baby zich in de schaduw verbrandt, dus dient u altijd in te smeren!

Wilt u weten welke zonnebrand optimaal is voor uw huid? Doe dan een zontypediagnose.
Bekijk het volledige aanbod zonbescherming voor kinderen van Vichy.

Wil jij zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij je dichtstbijzijnde apotheek.

De oplossing van Vichy

Meest gelezen

go to top