NIEUW Door het bezoeken van deze site aanvaardt u het gebruik van cookies die het mogelijk maken advertenties op maat aan te bieden, bezoek statistieken bij te houden en het delen van informatie op sociale media te vergemakkelijken. Voor meer informatie en voor de mogelijkheid om het gebruik van cookies uit te schakelen, klik hier

Sluiten

  • Français
  • research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

Man en haar: hoe u er geweldig uit kunt zien, ook met minder haar !

Voor mannen is haar heel belangrijk, het is de sleutel tot hun charme. En er is geen reden waarom dit anders zou moeten zijn bij dunner wordend haar. Met een beetje zorgvuldige styling, wordt een look gecreëerd die net zo verleidelijk kan zijn als bij een volle haardos. Stylist en blogger Fred Birault geeft tips.

Accepteer de feiten

Wat u ook doet, laat u niet verleiden om uw haar over uw hoofd te kammen. Sommige mannen doen dat in een poging om hun haaruitval te verbloemen door een paar plukken haar over hun kale plek heen te kammen. Niemand trapt daar in en het kan heel gênant worden als het waait!

Kies uw stijl zorgvuldig

Laat uw haar niet te kort knippen want daardoor benadrukt u het feit dat uw haar dunner wordt. Het haar bij de slapen moet kort zijn – "als het hier te dik is, wordt de aandacht getrokken naar het tekort aan haar op de kruin,” legt Fred uit.

Gebruik haarvriendelijke producten

Kies voor milde shampoos die geschikt zijn voor veelvuldig gebruik en die de hoofdhuid niet irriteren. En probeer geleidelijk aan uw haar minder vaak te wassen om niet in de vicieuze cirkel terecht te komen van talgproductie.

Wees niet bang voor een warrige look

Niet elk haartje hoeft op zijn plek te zitten. Als u de juiste haarstijl hebt, valt uw haar op een natuurlijke manier. Gebruik geen plakkerige mousse of gel die het haar vastplakt – “tenzij u graag een ‘Mad Men look' wilt!” lacht Fred.

Dump gels die restjes in het haar achterlaten en het uitdrogen; Fred gebruikt bij voorkeur een zeewater spray om te stylen. Het zoute water geeft textuur en brengt het haar op een haarvriendelijkere manier in model.

Een baard kan een goed idee zijn, als het bij uw gezicht past, maar laat hem niet te lang worden – zorg dat de balans tussen boven en onder goed blijft. Een vierdagen- (max) baardje geeft het gezicht meer vorm.

Een truc die goed werkt

Een geheim wapen voor wie last heeft van een kalende kruin (zo'n monnikskapsel) is om de hoofdhuid te kleuren met keratinepoeder of droge kleurshampoo. De resultaten zijn verbluffen ineens heeft u twee keer zoveel haar!

En tot slot…

Droomt u van weelderige krullen? Het gras is altijd groener, zeggen ze… Fred is het daarmee eens: lees zijn blog en ontdek een stortvloed van haarhysterica uit eerste hand!

De oplossing van Vichy

Meest gelezen

karin

Expert talk

Expert advies: 5 belangrijke tips voor zonbescherming

We vinden het allemaal aangenaam als de eerste zonnestralen weer tevoorschijn komen en kunnen niet wachten om naar buiten te gaan en van het heerlijke weer te genieten. Toch is het belangrijk om zonnebrandcrème te gebruiken. We stelden onze huid- en haarexpert Karin Voorkamp daarom 5 belangrijke vragen over zonbescherming en zonnebrandcrèmes.

Veel mensen zijn al bekend met het belang van zonbescherming en zonnebrandcrèmes, maar toch is er soms onduidelijkheid over wat het nou precies doet, welke factor past er bij uw huid en hoelang is zonnecrème houdbaar? Karin, wat is uw advies voor goede zonbescherming en zonnebrandcrèmes?

Lees het artikel

go to top