OK

OKCancel

Haaruitval door dagelijkse stress

Stress lijkt onvermijdelijk in het dagelijkse leven: van drukte op de werkvloer tot irritaties in het openbaar vervoer... ironisch genoeg maken we ons ook zorgen over die dagelijkse stress en wat voor invloed het heeft op uw gezondheid. Dus wat voor invloed heeft stress op uw haar?

Wat veroorzaakt haaruitval?

Er zijn veel redenen voor haaruitval, maar stress is er eentje die we allemaal kennen. Slapeloosheid, angsten en zelfs honger zijn symptomen van heftige stress. Deze factoren laten hun sporen na op uw lichaam, inclusief uw huid en haar. Een goede nachtrust is dus erg belangrijk: voor uw huid omdat deze zich op natuurlijke wijze weer oppept terwijl uw lichaam rust. Haaruitval is ook een bekend symptoom bij vitaminetekort. Een gebalanceerd dieet is dus bevorderlijk voor haargroei.

Sporten voor gezonder haar

Experts zijn het erover eens dat het belangrijk is om uw stress onder controle te houden ten behoeve van gezond haar. Ga dus op zoek naar een stress verminderende bezigheid die aansluit bij uw persoonlijkheid en levensstijl. Een yogaklas is een uitstekende manier om fysieke inspanning te combineren met meditatieve oefeningen. Of probeer kickboksen, waarbij u overtollige stress verbrand terwijl u cardio oefeningen doet. Veel lifestyle- en sportmagazines raden u aan om uw workout te variëren zodat u niet op dat vervelende plateau terechtkomt waar u geen vooruitgang lijkt te boeken. Ademhalingstechnieken kunnen ook bijdragen aan een minder stressvol welzijn. Teamsporten helpt mee aan de sociale factor van even lekker ont-stressen met uw teamgenoten tijdens en na de wedstrijd. Wanneer u leert om te gaan met stress, doet u niet alleen iets tegen haaruitval maar verandert u door uw gezondheid te verbeteren in een gelukkiger persoon!

Meest gelezen

go to top