NIEUW Door het bezoeken van deze site aanvaardt u het gebruik van cookies die het mogelijk maken advertenties op maat aan te bieden, bezoek statistieken bij te houden en het delen van informatie op sociale media te vergemakkelijken. Voor meer informatie en voor de mogelijkheid om het gebruik van cookies uit te schakelen, klik hier

Sluiten

OK

OKCancel

Do's en don'ts voor mee-eters op je neus

Bijna iedereen heeft er last van: mee-eters op uw neus. Maar wat zijn de do's en dont's? Lees dit artikel en ontdek!

Mee-eters op de neus zijn haast niet te voorkomen. Vroeger dacht je misschien dat dit na de puberteit voorbij zou gaan, maar bij de meeste mensen is dit niet het geval. Maar waarom lijkt men vaker mee-eters op de neus te hebben dan bijvoorbeeld op de wangen? Het antwoord: de zogenaamde T-zone. De huid op ons gezicht is niet overal hetzelfde. Het voorhoofd, de neus en de kin zijn immers vaak wat vetter dan de wangen en onze hals.

De drie genoemde gelaatszones vormen samen de letter T op het gezicht. Vandaar de naam: de T-zone. Een mee-eter is een talgophoping aan het uiteinde van een talgklier. Door oxidatie verkleurt het talg in de porie en worden zwarte puntjes zichtbaar. Doordat de neus vaak wat vetter is dan de huid op je wangen, zal je eerder last hebben van mee-eters op je neus dan op de drogere zones van je gelaat.

Te vermijden bij mee-eters op de neus

Bij het zoeken naar behandelingen van mee-eters op je neus kom je vast allerlei huismiddeltjes tegen. Vermijd echter best de volgende oplossingen:

- Uitknijpen! Hierdoor kan je de huid beschadigen. Op je neus zijn veel plekjes moeilijk te bereiken, waardoor je onbedoeld te veel kracht zal zetten.
- Tandpasta. Dit wordt vaak aangeraden omdat het de mee-eter zou uitdrogen, maar de ingrediënten in tandpasta zijn erg irriterend voor de huid.
- Comedonenlepel. Ook met een comedonenlepel kan je onbedoeld te veel kracht zetten en schade aanrichten.
- Citroensap. De pH-waarden in citroensap zijn niet in balans met je huid. Daarnaast kan de chemische reactie van citroensap en zonlicht voor phytophotodermatitis of zonnebrand zorgen, al dan niet met blaren.
-Neusstrips. Door het wegrukken van de vastgekleefde strip kan je je poriën onherstelbaar beschadigen of haarvaatjes laten springen.

Te doen bij mee-eters op de neus

Uiteraard zijn er ook zaken die je wel kan ondernemen tegen de mee-eters op je neus. Het allerbelangrijkste is de dagelijkse gelaatsverzorging, te beginnen bij de reiniging. Het is vooral belangrijk om regelmatig te scrubben, zodat de achtergebleven dode huidcellen de poriën niet kunnen verstoppen (Tip: bekijk hier de scrubcrème van Vichy). Een andere aanvulling op je reinigingsritueel is een stoombad. Vul thuis een schaal met heet water ga er boven hangen met een handdoek over je hoofd. Let we op: stoom niet als je snel last hebt van een rode huid of Rosacea).

Lees meer over het verwijderen van mee-eters.
Wil je te weten komen welke huidverzorgingsproducten geschikt zijn voor jouw huidtype? Doe dan de Ideale Huid Diagnose.

De oplossing van Vichy

Meest gelezen

go to top