NIEUW Door het bezoeken van deze site aanvaardt u het gebruik van cookies die het mogelijk maken advertenties op maat aan te bieden, bezoek statistieken bij te houden en het delen van informatie op sociale media te vergemakkelijken. Voor meer informatie en voor de mogelijkheid om het gebruik van cookies uit te schakelen, klik hier

Sluiten

OK

OKCancel

De kracht van antioxidanten voor het behoud van jeugdigheid

Wanneer u ouder wordt is het belangrijk om u bewust te zijn van de kracht van antioxidanten wanneer het aankomt op het zorgen voor uw gezondheid en huid.

Waarom zijn antioxidanten belangrijk om mooi oud te worden?

Antioxidanten, zoals de naam al zegt, gaan het proces van oxidatie tegen en houden de elektronen in het gareel zodat deze geen kettingreactie veroorzaken. Collageen moleculen, verantwoordelijk voor het volume in de huid en een jeugdige uitstraling, zullen dankzij antioxidanten minder snel schade oplopen als het gevolg van oxidatie. De huid bevat van nature enkele antioxidanten, maar deze kunnen in kracht afnemen door blootstelling aan factoren van buitenaf. Daarom is het belangrijk de huid te voorzien van antioxidanten.

De top 3 antioxidanten

#1 Bosbessen, fruit met antioxidanten

Bessen, inclusief cranberries, bramen en vooral bosbessen, behoren tot de fruitsoorten die het rijkst zijn aan antioxidanten. Deze bessen danken hun felle kleuren aan het pigment anthocyanin. De rood en paars gekleurde bessen bevatten grote hoeveelheden antioxidanten. Daarnaast zijn het ware vitamine C bommen. Een portie van 150 gram bevat bijna een kwart van de voor een volwassen persoon aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C.

#2 Glidkruid, wortels met antioxidanten

De wortel van deze plant (Baïcaline-wortel), ook wel bekend als de Chinese goudwortel, is het hoofdbestanddeel van het traditionele Chinese geneesmiddel Huang Qin. In poedervorm wordt deze wortel een antioxidant die helpt bij het tegengaan van roodheid en schade opgelopen door UV-stralen en vervuiling. De Baïcaline-wortel is ook één van de hoofdbestanddelen van de Slow Age verzorgingslijn.

#3 Vitamine A, C & E, vitaminen met antioxidanten

Vitamine A is een belangrijke factor in het behouden van een gezond immuunsysteem. Het bevat retinol wat de basis vormt van vele anti-aging en anti-rimpelcrèmes. Vitamine C, onder andere aanwezig in paprika, guave en kiwi’s, stimuleert de aanmaak van collageen. En vitamine E, dat voorkomt in bijvoorbeeld: vette vis, noten en avocado werkt net als vitamine C tegen vrije radicalen.

De oplossing van Vichy

Meest gelezen

Ontdek Vichy

De 10 gezondste groenten voor je huid

Dat groentes gezond zijn hoeven wij u natuurlijk niet te vertellen. Maar er zijn een aantal soorten groenten die bijzonder goede stoffen bevatten die goed zijn voor de huid. Lees hier onze top 10 van gezonde groenten en ontdek welke groentes u aan uw dieet moet toevoegen om de huid van binnenuit te verzorgen en te voeden.

Lees het artikel

go to top