NIEUW Door het bezoeken van deze site aanvaardt u het gebruik van cookies die het mogelijk maken advertenties op maat aan te bieden, bezoek statistieken bij te houden en het delen van informatie op sociale media te vergemakkelijken. Voor meer informatie en voor de mogelijkheid om het gebruik van cookies uit te schakelen, klik hier

Sluiten

  • Français
  • research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

6 mythes over rimpels en huidveroudering

Vichy's huidexpert ontkracht of bevestigt 6 mythes over rimpels en huidveroudering. Lees snel verder en ontdek wat feiten of fabels zijn.

Feit of fabel? Door in de schaduw te blijven, voorkomt u rimpels en huidveroudering

FABEL: UVA straling is het hele jaar aanwezig, ook wanneer het bewolkt is. UVA stralen kunnen de huid beschadigen en hiermee het ontstaan van rimpels versnellen. Zelfs wanneer u altijd in de schaduw loopt op zonnige dagen, word u blootgesteld aan UVA straling. Dit type straling bedraagt zo’n 80% van uw jaarlijkse UV blootstelling. UV-schade is cumulatief dus gebruik een dagverzorging, zoals Aqualia Thermal, met een dagelijkse UV-bescherming om vervroegde rimpels en huidveroudering te voorkomen.

Feit of fabel? Het huidverouderingsproces verloopt voor iedereen gelijk

FABEL: Met het verstrijken van de jaren wordt het verschil in huidtypen duidelijk zichtbaar door het ontstaan van rimpels. De vette en gecombineerde huidtypen zijn hier in het voordeel omdat de hoge talgproductie de huid een natuurlijke bescherming geeft tegen externe invloeden. Daarnaast functioneert talg als een hydraterende barrière waardoor een teveel aan vochtverlies wordt voorkomen. In vergelijking met de vorige twee huidtypes, vertoont het droge huidtype in een vroeger stadium rimpels door de lage talgproductie. Het tekort aan vetstoffen in het droge huidtype zorgt voor een zwakkere barrière functie waardoor de huid sneller vocht verliest.

Feit of fabel? Mijn huid moet 's ochtends gereinigd worden

FEIT: Gedurende de nacht wordt de schade hersteld die overdag is ontstaan in de huid. Het cel vernieuwingsproces is heel actief gedurende de nacht en dit zorgt voor de uitscheiding van afvalstoffen en talg. Door de huid ’s ochtends te reinigen, maakt u uw huid klaar voor het aanbrengen van de dagelijkse verzorging. Wanneer de huid niet schoon is, kan de dagverzorging (in het bijzonder de beschermingsfactor) niet optimaal werkzaam zijn. Bekijk hier alle reinigingsproducten van Vichy.

Feit of fabel? Dagelijkse gebruik van een scrubcrème

FABEL: Regelmatig scrubben van de huid is een goede manier om de dode huidcellen te verwijderen en zo het celvernieuwingsproces te stimuleren. Maar teveel scrubben brengt de huid meer schade dan dat het goed doet. Huidtypen zoals de droge huid, gevoelige huid of huid met verwijde haarvaatjes doen er goed aan om voorzichtig te zijn met het gebruik van een scrubcrème. Gebruik 1 maal per week of 1 maal in de 2 weken een scrubcrème voor de gevoelige huid, zoals Pureté Thermale. Mensen met een gecombineerde en vette huid kunnen vaker scrubben, 1 tot 3 maal per week. Dit kan bijvoorbeeld met de dagelijkse scrubgel van Normaderm. Gebruik altijd milde exfoliërende producten die speciaal ontwikkeld zijn voor het gezicht.

Feit of fabel? Mijn dieet heeft geen invloed op het ontstaan van rimpels en huidveroudering

FABEL: Onderzoek van de laatste jaren(*1) heeft uitgewezen dat er een directe relatie is tussen het voedingspatroon en de gezondheid van de huid. Hoog-glycemische voeding zoals rijst, pasta, brood en snoep zijn vijanden van de huid want zij stimuleren de insuline productie in de huid. Verhoogde insuline stimuleert een micro-ontstekingsproces in het lichaam. Een chronisch ontstekingsproces zorgt voor vervroegde rimpels en huidveroudering. Profiteer zowel lichamelijk als geestelijk van de 'a la carte-adviezen' van voedingsdeskundige Martine Pellaë en Florence Benech, Directrice van Laboratoires Cosmétique.

Feit of fabel? Een goed huidverzorgingsproduct kan rimpels vervagen

FEIT: Een goed huidverzorgingsproduct kan de activiteit van de huid stimuleren waardoor het celvernieuwingsproces wordt versneld en lijntjes en rimpels vervagen. Een goede huidverzorging alleen is echter niet voldoende om de huid gezond te houden. Gezonde voeding is essentieel, daarnaast is een goede bloedcirculatie belangrijk om de huid een stralend uiterlijk te geven. Regelmatig bewegen, yoga en het in balans houden van de bloeddruk zijn activiteiten die u kunt ondernemen om de bloedcirculatie te optimaliseren. Een andere belangrijke invloed op de kwaliteit van de huid is de zon. Dagelijkse UV straling veroudert de huid dus gebruik een UV bescherming in de dagverzorging zodat rimpels en huidveroudering niet voortijdig verschijnen.

*1 American  Journal of J Clinical Nutionr 2007;86:1225–31

Wilt u zelf de producten van Vichy ervaren? Shop nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek.

Onze expert

Margriet van der Klugt
Haar- en huidexpert

De oplossing van Vichy

Meest gelezen

go to top