NIEUW Door het bezoeken van deze site aanvaardt u het gebruik van cookies die het mogelijk maken advertenties op maat aan te bieden, bezoek statistieken bij te houden en het delen van informatie op sociale media te vergemakkelijken. Voor meer informatie en voor de mogelijkheid om het gebruik van cookies uit te schakelen, klik hier

Sluiten

  • Français
  • research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

IDEAL SKIN BLOG

Anti-huidveroudering

Rimpels op het hoofd voorkomen met vijf handige tips

Erfelijke factoren en hormonale veranderingen zijn vaak de oorzaak van rimpels. Er bestaan echter nog externe factoren die negatief zijn voor uw huid. Ontdek ze hier!

Vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken: rimpels. Ongeacht of het fijne lijntjes of diepe groeven zijn, rimpels horen nu eenmaal bij het ouder worden. We maken wel een onderscheid tussen chrono-biologische huidveroudering (dit zijn de rimpels) en hormonale huidveroudering, die door een hormonaal onevenwicht wordt veroorzaakt (dit is een dunnere en slappere huid). Gedragshuidveroudering

Naast huidveroudering bestaan nog enkele andere, externe factoren die deze fijne lijntjes en diepe groeven teweegbrengen. Dit wordt ook wel eens gedragshuidveroudering genoemd. Het gaat hier om huidveroudering die direct wordt beïnvloed door ons gedrag, zoals een slechte eetgewoonte. Lees verder hoe u rimpels op uw voorhoofd kan vermijden met onderstaande 5 geboden:

Rimpels op het voorhoofd vermijden met 5 tips

1. Let op uw gezichtsuitdrukking

Door uw wenkbrauwen op te trekken spant u de spieren op in uw voorhoofd. Als u dit lang en vaak doet bestaat de kans dat er rimpels zullen ontstaan op uw voorhoofd. Overmatig gebruik van een smartphone of computer speelt hier ook een rol, omdat we onze voorhoofdspieren aanspannen wanneer we naar het scherm kijken. Om de twintig minuten wegkijken van het scherm en proberen te ontspannen is hier aangewezen.

2. Niet roken

Nicotine, dat aanwezig is in sigaretten, zorgt voor een uitdroging van de huid. Ook worden de bloedvaten vernauwd, waardoor de afbraak van zuurstof niet meer goed verloopt. Verder worden voedingsstoffen niet optimaal opgenomen door de huid wanneer men rookt. Roken is dus schadelijk voor heel uw huid, en brengt dus niet enkel rimpels met zich mee.

3. Draag steeds een zonnebril

Naast een goede dagverzorging tegen schadelijke UV-straling wanneer het zonnetje schijnt, is het eveneens belangrijk om een zonnebril te dragen. Overmatig zonlicht zorgt er namelijk voor dat we vaak onze ogen dichtknijpen en het voorhoofd fronsen. Een goede zonnebril om dit tegen te gaan is dus erg belangrijk.

4. Ontspan

Stress is één van de belangrijkste factoren die rimpelvorming beïnvloeden. Het stresshormoon, dat cortisol genoemd wordt, komt vrij wanneer we stress ervaren en speelt een rol bij het vochtgehalte van de huid. Collageen, dat de huid elastisch houdt, wordt bovendien beschadigd wanneer we gestrest zijn. Combineer dit met veel fronsen en een drukke blik, en de rimpels zullen niet lang uitblijven. Vermijden dus!

5. Let op uw voeding

Het verouderingsproces van uw huid kan ook negatief beïnvloed worden door voedingsmiddelen die een hoog suikergehalte hebben. Er zijn gelukkig veel alternatieven die wel een goede invloed uitoefenen op uw huid. Denk hierbij aan vis, rauwe of gestoofde groente, bessen en andere soorten fruit.

DE OPLOSSING VAN VICHY