NIEUW Door het bezoeken van deze site aanvaardt u het gebruik van cookies die het mogelijk maken advertenties op maat aan te bieden, bezoek statistieken bij te houden en het delen van informatie op sociale media te vergemakkelijken. Voor meer informatie en voor de mogelijkheid om het gebruik van cookies uit te schakelen, klik hier

Sluiten

  • Français
  • research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

IDEAL SKIN BLOG

Haarverzorging

Uw haar in de herfst
Uw haar verzorgen: zo doe je dat! Tips voor gezond uitziend haar.

Droog, pluizig of breekbaar haar? Dan is uw haar toe aan een oppepper voor de herfst! Ontdek zelf hoe eenvoudig het is om uw haar in topconditie te brengen en te houden dankzij deze tips.

Zomerschade

Nu de herfst aanbreekt, laat de zomer zijn sporen na in uw haar. Futloos, droog, pluizig, breekbaar of gebleekt haar zijn vaak herkenbare tekenen van haarbeschadiging. Deze beschadigingen worden niet alleen veroorzaakt door UV-straling, maar ook door chloor (denk aan het zwembad), warmte en wind. Hervind uw gezond uitziend haar en maak haar klaar voor de herfst met de volgende tips.

Schoon schip

De eerste stap in het optimaal in staat brengen van beschadigd haar, is een goede reiniging. Zorg voor een milde shampoo en conditioner die het haar niet alleen reinigen, maar vooral ook verzorgen en verbeteren. Wist u dat Vichy een uitgebreid assortiment shampoos heeft? Waaronder de Nutri-Reparateur voedende en herstellende shampoo en conditioner.

Uw recept voor gezond haar

Een simpele en lekkere manier om uw haar van binnenuit een extra boost te geven in de herfst, is door de juiste voeding te kiezen. Neem bijvoorbeeld wat vaker een lekker stukje zalm, boordevol omega-3 vetzuren. Combineer dit met verse groenten, zoals broccoli en wortels voor een extra dosis vitamine A, C en ijzer. Een gezond toetje dat goed is voor uw haardos? Wat dacht u van yoghurt met honing en pecannoten? Vol calcium en zink om de haargroei te stimuleren en haaruitval tegen te gaan.

Makkelijker kan het niet

Heeft u heerlijk uw haar gewassen? Dep uw haar daarna zachtjes droog met een handdoek in plaats van het droog te wrijven. Door de wrijving kan uw haar nog meer beschadigen en zelfs afbreken. Laat uw haar daarna drogen aan de lucht in plaats van een föhn te gebruiken. Hierdoor voorkomt u verdere uitdroging. Met deze eenvoudige tips is het nu nóg makkelijker om uw haar ook in de herfst in conditie te houden! Benieuwd naar tips van een professional? Bekijk het blog van Fred Birault!

Meer artikelen met tips en advies lezen over haarverzorging? Kijk dan hier.

DE OPLOSSING VAN VICHY