NIEUW Door het bezoeken van deze site aanvaardt u het gebruik van cookies die het mogelijk maken advertenties op maat aan te bieden, bezoek statistieken bij te houden en het delen van informatie op sociale media te vergemakkelijken. Voor meer informatie en voor de mogelijkheid om het gebruik van cookies uit te schakelen, klik hier

Sluiten

  • Français
  • research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

IDEAL SKIN BLOG

Anti-huidveroudering

Gaat een serum tegen huidveroudering en een gevoelige huid
wel samen?

Met

Florence BenechFlorence BenechInternationaal Directeur Ontwikkeling Huidverzorgingsproducten bij Vichy.

Serums worden gekozen vanwege hun zeer sterke hydraterende, egaliserende en verstevigende vermogen, en staan bovenaan als het gaat om het bestrijden van de tekenen van huidveroudering. Maar zijn deze nieuwe formules, die een hoge concentratie actieve werkstoffen bevatten, wel geschikt voor de gevoelige huid? Florence Benech, Internationaal Directeur Ontwikkeling Huidverzorgingsproducten voor de Afdeling Cosmétique Active geeft antwoord.

Alles hangt af van de actieve werkstof

« Niet alle anti-huidverouderingsserums zijn geschikt voor gevoelige huid », zegt Florence Benech. » Een goede huidtolerantie kan afhankelijk zijn van de aard van de actieve werkstoffen en de manier waarop ze zijn ontwikkeld. Sommige bestanddelen worden gekozen vanwege hun gladmakende effect of hun exfoliërende werking. U heeft vast wel eens gehoord van AHA's. Bij hoge dosering of bij een huid die al reactief is, kunnen deze mogelijk onaangenaam aanvoelen. Dat is ook het geval bij retinol, waarbij een speciale productsamenstelling nodig is voor de perfecte huidtolerantie. Recentelijk zijn echter andere actieve werkstoffen ontdekt die effectiviteit combineren met huidtolerantie. Zij zijn bovendien zeer effectief tegen huidveroudering en hebben een erkende kalmerende werking. « Dat is bijvoorbeeld het geval bij Rhamnose, een suiker van de Zilverberk. Zelfs als het in een zeer hoge concentratie wordt toegepast in een serum, is de huidtolerantie van de gevoelige huid optimaal ».

Is de textuur van een serum wel geschikt voor mij?

Eerst dient u te kijken of het serum dermatologisch getest is voor de gevoelige huid en of het « hypoallergeen » is. Maar er speelt meer mee. De samenstellingen van serums zijn vaak gezuiverd en behoorlijk licht. Daarom zijn ze zeer prettig aan te brengen. Hun vloeibare texturen worden snel opgenomen door de huid en laten geen laagje achter op de huid. De gevoelige huid is echter wel vaak droger dan de gemiddelde huid. Daarom adviseren wij om, ondanks dat sommige serums hydraterend werken, daarnaast ook nog een dag- of nachtcrème te gebruiken, om te voorkomen dat de normale tot droge huid gaat trekken.