NIEUW Door het bezoeken van deze site aanvaardt u het gebruik van cookies die het mogelijk maken advertenties op maat aan te bieden, bezoek statistieken bij te houden en het delen van informatie op sociale media te vergemakkelijken. Voor meer informatie en voor de mogelijkheid om het gebruik van cookies uit te schakelen, klik hier

Sluiten

  • Français
  • research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

IDEAL SKIN BLOG

Zonbescherming

Feiten en fictie: zonnebrand
Ontdek hier de feiten en fictie omtrent het belang van zonnebrandcrème

Ontdek hier de feiten en fictie omtrent het belang van zonnebrandcrème.

Laat het voor iedereen duidelijk zijn: zonnebrandcrème is zeer belangrijk in de bescherming tegen zonnestralen. Het is echter ook belangrijk dat u kiest voor een product met een SPF dat perfect aansluit op uw type huid. Wist u bijvoorbeeld dat insmeren ook goed is wanneer de zon helemaal niet schijnt? Feit en fictie: nog enkele essentiële weetjes op een rij!

Feit: Elk jaar een nieuwe fles kopen

De SPF, oftewel de beschermingsfactor van zonnebrand, zal dalen eenmaal de fles geopend is. Heeft u nog zonnebrandcrème van vorig jaar in de kast staan? Het is sterk aanbevolen om die te vervangen door een nieuwe fles. Wanneer een fles reeds een jaar geopend bleef, bestaat altijd een kans dat de werkzaamheid van de zonbeschermingsfilters aangetast werd door zuurstof. De zonbeschermingsfilters zijn in dit geval nog altijd actief, maar de geboden bescherming zal wellicht aangetast blijken en dus niet meer zo efficiënt meer zijn. Wilt u dus zichzelf verzekeren dat de SPF nog aan het vereiste niveau voldoet, koopt u best een nieuwe flacon.

Fictie: Ik heb een donkere huid, dus hoef geen zonnebrandcrème

Mensen die geloven dat ze zich niet hoeven in te smeren om zich tegen de zon te beschermen omdat hun huid reeds een donker tintje heeft, zitten er sterk naast. Ongeacht welke tint uw huid heeft, bescherming tegen de zon is altijd belangrijk. Ook is het aanbevolen om een hogere SPF te gebruiken wanneer u zich in een land bevindt waar de zonnekracht sterker is. UVA-straling is namelijk het hele jaar aanwezig, en met deze vorm van UV-straling kan uw huid versneld verouderen (dit wordt ook photoveroudering genoemd). Deze vorm van huidveroudering, dat een gevolg is van UV-straling, kan bij elk huidtype voorkomen, inclusief de donkere huid.

Feit: Bescherm de flacon tegen de zon

Laat nooit uw zonnecrème in de zon liggen, daar dit de beschermende factor van uw crème aantast. Bewaar het dus steeds in de schaduw, in uw tas of ergens waar de zon er niet direct op kan schijnen.

Fictie: Hoe hoger de SPF, hoe minder ik me insmeer

Wie zegt dat u minder moet smeren wanneer u een fles gebruikt met hoge SPF, vertelt helaas fabeltjes. De SPF die aangegeven is, is namelijk enkel van toepassing wanneer u blijft bijsmeren. Dat geldt dus ook bij factor 30, of 50. Smeer idealerwijs tweemaal per uur, en zeker na het zwemmen. Wees niet zuinig bij het insmeren, zodat u kan genieten van de beste bescherming.

Feit: Zonlicht is ongezond

Hoewel het belangrijk is te wijzen op de gevaren van een zonneslag en het nut van zonnebrandcrème, is zonlicht wel degelijk goed voor u. De vitamine D die ons lichaam aanmaakt, stamt voor zo’n 85% van de zon. Zon en een briesje: een kwartiertje per dag is voldoende!

Fictie: Bij een te hoge SPF bruin je niet meer

Het kan misschien lijken dat u niet bruint wanneer u een zonneproduct met een hoge SPF gebruikt, maar niets is minder waar. Uw huid zal dankzij de hoge SPF niet verbranden, maar wel degelijk verkleuren, zelfs in de schaduw! Wel is het zo dat bij een hogere SPF, het ietsje langer duurt om mooi te bruinen. Het pluspunt is hier uiteraard dat uw nieuw kleurtje langer blijft zitten.

Feit: Kledij beschermt je niet tegen de zon

Zonlicht kan door uw kleding heen schijnen! Het klinkt natuurlijk raar, omdat er een laag kleding is tussen uw lichaam en de zonnestralen. Het is echter zo dat hoe lichter de kleur stof, hoe eenvoudiger het is voor straling om door uw kleren heen te schijnen. Als uw kleding bovendien nat is, heeft u nog maar een SPF van 2 en komt UV-licht er simpelweg ongefilterd doorheen.

Fictie: Ik verbrand zelden, dus smeer me zelden in

Dat u zich niet hoeft in te smeren omdat u bijna nooit verbrand is onzin. De meest geschikte SPF voor uw huid, is afhankelijk van uw type huid en de zonnesterkte. Insmeren is echter altijd verplicht! Kinderen hebben een gevoeligere huid, en moeten dus ingesmeerd worden met zonnebrandcrème met SPF 50+.

Had u graag geweten welke zonnebrandcrème het beste bij uw huid past? Dan kan u hier de zontypediagnose doen. Het volledige assortiment van Vichy Ideal Soleil vindt u eveneens bij ons terug om beschermd van de zon te kunnen genieten!

Wilt u deze producten zelf ervaren? Shop nu bij uw
dichtstbijzijnde apotheek of online!

DE OPLOSSING VAN VICHY