NIEUW Door het bezoeken van deze site aanvaardt u het gebruik van cookies die het mogelijk maken advertenties op maat aan te bieden, bezoek statistieken bij te houden en het delen van informatie op sociale media te vergemakkelijken. Voor meer informatie en voor de mogelijkheid om het gebruik van cookies uit te schakelen, klik hier

Sluiten

  • Français
  • research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

IDEAL SKIN BLOG

Anti-huidveroudering

Een gevoelige huid
als gevolg van de menopauze

Met

Margriet van der KlugtMargriet van der KlugtHaar- en huidexpert

Iedere vrouw krijgt op een bepaald moment in haar leven te maken met de menopauze. Omdat ieder persoon verschillend is, zal het ook van vrouw tot vrouw verschillen hoe zij deze periode in haar leven ervaart.

Hormonale veranderingen

De hormonale veranderingen zorgen ook voor veranderingen in de huid die een direct effect hebben op het uiterlijk van de vrouw:

  • De huid wordt slapper door afname van de collageen en elastine productie
  • De huid wordt dunner door afname productie nieuwe huidcellen
  • De huid wordt droger door afname van de talgproductie

Hierdoor worden de contouren zoals kaaklijn en jukbeenderen minder zichtbaar zijn en kan de onderkin meer geprononceerd worden. Een gezond leefpatroon en een goed huidverzorging ritueel is nu meer dan ooit belangrijk. Veel vrouwen merken dat hun huid heel gevoelig is geworden in en na de overgang en de huidverzorging producten die zij voorheen gebruikten, niet meer geschikt zijn. De dermo-cosmetica producten in de apotheek zijn heel geschikt voor hen omdat zij ontworpen voor en getest zijn op mensen met een gevoelige huid.

Vichy adviseert in dit geval een dag en nachtverzorging speciaal voor de huid in de overgang: Vichy Neovadiol GF.

Een zachte reiniging is ook een absolute must in het verzorging ritueel, bijvoorbeeld Pureté Thermal reiniging melk & tonic voor de droge huid.

Omdat de huid rondom de ogen dunner is dan de rest van het lichaam, is dit de zone waar verslapping het eerste zichtbaar is. Een passend oogverzorging product is daarom net zo belangrijk als een gezichtverzorging en reiniging. Kies voor een oogverzorging en lipcontour verzorging in-één zoals Vichy Neovadiol GF contouren.

Voelt de huid trekkerig en oncomfortabel aan na het douchen of wassen? Dan is de huid waarschijnlijk vochtarm. Een serum gebruiken onder dag en/of nachtverzorging zorgt ervoor dat de vochtbalans in de huid herstelt wordt. Bijv. Vichy Aqualia Thermal serum.

Wilt u meer weten over verzorging voor de aanpak van huidveroudering? Lees dan hier verder >

DE OPLOSSING VAN VICHY