NIEUW Door het bezoeken van deze site aanvaardt u het gebruik van cookies die het mogelijk maken advertenties op maat aan te bieden, bezoek statistieken bij te houden en het delen van informatie op sociale media te vergemakkelijken. Voor meer informatie en voor de mogelijkheid om het gebruik van cookies uit te schakelen, klik hier

Sluiten

  • Français
  • research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

IDEAL SKIN BLOG

Haarverzorging

Dun, futloos haar:
professionele tips voor een volume "boost"

Met

FredFredHaarstyliste Blogger

Of uw haar nu van nature dun is, of dat een drukke leefstijl zijn sporen heeft achtergelaten op uw weelderige lokken, haarstylist en blogger Fred Birault heeft een antwoord op al uw problemen. Hij geeft zelfs de voorkeur aan dun haar, omdat het veel mogelijkheden biedt – zolang je maar weet hoe je ermee om moet gaan!

Stop met klagen!

“Ik zie veel vrouwen die ten einde raad zijn omdat ze dun haar hebben,” vertelt Fred. “Ik ga daar meteen luchtig mee om en probeer ze te laten zien dat het niet het einde van de wereld betekent!”

Stijl

Fred heeft een paar basisprincipes om dun haar te stylen:

  • Lengte: niet langer dan tot de schouders, om een volle indruk te wekken.
  • Een pony? Ja, als het bij het gezicht past wel. “Hoewel een pony volume weghaalt van de rest van het haar, zorgt het wel voor een stijlvolle, geometrische look,” legt hij uit.
  • Een scheiding? Nee, daardoor zie je teveel hoofdhuid.

Haarkleuring

Zal ik een kleurtje nemen? Goed idee, maar kies vooral geen extreme kleur als platinablond of gitzwart.
Als er iets is waardoor dun haar wordt geaccentueerd, dan is het wel licht dat er doorheen schijnt op de hoofdhuid. Dit effect wordt nog eens versterkt als de haarkleur contrasteert met de kleur van de hoofdhuid.

Dus:

Kies dus voor een donkerblonde, rossige, gouden,  honingblonde of lichtbruine kleur – die verzacht het contrast een beetje. En blondeer uw haar niet, want daardoor beschadigt het. Kies liever voor highlights en lowlights.

Hoe verzorg je dun haar

Masseer tijdens het wassen van het haar vooral de hoofdhuid in plaats van het haar. Doe dit met de vingertoppen in plaats van met de handpalm, want die maakt het haar plat, in plaats van dat het geactiveerd wordt, legt Fred uit.

Bij lang haar hoeven de haarpunten niet gewassen te worden, want alleen de hoofdhuid wordt vies! Laat bij het uitspoelen het shampoowater over het hele haar lopen zodat stof wel verwijderd wordt.

Voor vrouwen met krullend haar – vergeet de shampoo en gebruik alleen maar conditioner. Conditioners bevatten genoeg actieve werkstoffen om het haar schoon te maken. Het haar heeft dan geen last van agressieve shampoos maar krijgt wel een beschermende coating.

Top styling tips

Freds principe is om styling tot een minimum te beperken. U hoeft uw haar niet steil of glad te maken, of vast te plakken. Kies voor een warrige look en wees niet bang om een paar plukjes los te laten hangen.

Freds geheime wapen is “dust”, een lichtgewicht matterend poeder dat een coating aanbrengt op het haar en het volume geeft.
Bekijk de video van Fred die advies geeft aan Hélène.

DE OPLOSSING VAN VICHY