NIEUW Door het bezoeken van deze site aanvaardt u het gebruik van cookies die het mogelijk maken advertenties op maat aan te bieden, bezoek statistieken bij te houden en het delen van informatie op sociale media te vergemakkelijken. Voor meer informatie en voor de mogelijkheid om het gebruik van cookies uit te schakelen, klik hier

Sluiten

  • Français
  • research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

IDEAL SKIN BLOG

Lichaamsverzorging

Droge olie
Voor een subliem mooie huid!

Met

FredEmmanuelle FoucaudHuid- en schoonheidsspecialiste en consultant bij Instituut Vichy

Wanneer u een feestje heeft, droomt u wellicht van een laag uitgesneden decolleté, een mini-jurkje of topje met spaghettibandjes? Huid- en schoonheidsspecialiste Emmanuelle Foucaud deelt met ons haar schoonheidsgeheim om blote armen en benen mooi uit te laten komen, met behulp van de duizend-en-één goede eigenschappen van lichaamsolie.

Mooi – zonder gedoe

Zelfs in de winter biedt lichaamsolie veel voordelen. Emmanuelle Foucaud is er dol op, om verschillende redenen. « Deze lichte oliën, die meestal als spray worden aangeboden, zijn snel en gemakkelijk in gebruik. Ze voelen ook heel prettig aan. Met een droge olie is direct aankleden geen enkel probleem, de huid voelt niet plakkerig aan ». Onze expert adviseert het te gebruiken voor het hele lichaam: « benen, armen of decolleté… Met de droge olie ziet de huid er zachter en mooier uit. »

Een subtiel geparfumeerd bad

Een andere tip van Emmanuelle Foucaud is om het in bad te sprayen. Het verandert dan in een zee van schitterende druppeltjes aan het wateroppervlak die zich op de huid afzetten. Deze nevel vormt een beschermend laagje op de huid tegen de kalk in het water, maar verhoogt wel het risico op uitglijden wanneer u uit het bad stapt, dus wees voorzichtig! De huid, die in de winter wordt verstikt onder panty's en broeken, wordt weer glanzend en heerlijk soepel.

Panty’s zonder ladders

Het aantrekken van een paar kousen of panty's is altijd riskant. « De huid van de hielen en knieën kan verdikken door het schuren van de kleding. Doe daarom een beetje olie op deze plekken, en vergeet ook de handen niet, om geen ladders of haaltjes te maken in het nylon.  »

Een perfecte manicure

Sluit, nadat u de droge olie heeft aangebracht op het lichaam, af met een korte handmassage. « De olie voedt de keratine van de nagel. Het zorgt ook dat de nagelriemen zachtjes teruggeduwd kunnen worden. Let op als u uw nagels wilt lakken. Verwijder eerst met een wattenschijfje met alcohol eerst snel het teveel aan olie van het nageloppervlak. »

Een glamour-kapsel

Probeer eens wat nieuws ook met uw haar, zoals een sjiek kapsel, een subtiele knot of een warrige paardenstaart…  Droge olie is perfect om het haar in toom te houden, strak te trekken of te 'plakken'. Het is makkelijk aan te brengen en heeft het dubbele voordeel dat het het haar in model brengt, èn voedt. Het haar heeft een fantastische glans.

Iets om te delen

Een hypoallergene droge olie, die geschikt is voor zelfs gevoelige huid, daar doe je iedereen een plezier mee! Het is een leuk cadeau-ideetje ook voor vriendinnen die zichzelf graag goed verzorgen.

Wilt u deze producten zelf ervaren? Shop nu bij uw dichtstbijzijnde apotheek of online!

DE OPLOSSING VAN VICHY