NIEUW Door het bezoeken van deze site aanvaardt u het gebruik van cookies die het mogelijk maken advertenties op maat aan te bieden, bezoek statistieken bij te houden en het delen van informatie op sociale media te vergemakkelijken. Voor meer informatie en voor de mogelijkheid om het gebruik van cookies uit te schakelen, klik hier

Sluiten

  • Français
  • research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

IDEAL SKIN BLOG

Tegen onzuiverheden

Acne
is een verzamelnaam van aandoeningen

Van een puistje dat ontstaat doordat de porie verstopt raakt door overmatige talgproductie tot aan de ernstigere vormen van acne zoals acne conglobata. De acnehuid komt zowel bij mannen, vrouwen als pubers voor.

De oorzaak van acne is divers: hormonen, overmatige talgproductie, hyperkeratinisatie en sterke bacteriegroei. Uit onderzoek is gebleken dat bij mensen met een acnehuid hun gedrag en emoties worden bepaald door de kwaliteit van hun huid. Gevoelens van onzekerheid, gebrek aan zelfvertrouwen en zich onaantrekkelijk voelen, beïnvloeden de kwaliteit van leven op een negatieve manier.

Verzorging van de acnehuid

Doeltreffende verzorgingsproducten voor dit huidtype kunnen zorgen voor een sterke verbetering van de kwaliteit van de huid en zo de levenskwaliteit positief beïnvloeden. Er zijn verschillende vormen van de acnehuid waarbij sommige vormen zeer goed behandeld kunnen worden met dermocosmetica verzorgingsproducten. De ernstigere vormen van acne waarbij de dermatoloog de acne behandeld met medicatie kunnen tevens gecombineerd worden met dermocosmetische producten.

3 van de 5 vrouwen tussen 20 en 45 jaar hebben een huid met onzuiverheden zoals puistjes, comedonen, roodheid, overmatige glans of een onregelmatige teint.*

Een acnehuid is echter vaak ook gevoelig en reageert snel wanneer producten te agressief zijn voor de huid. De dermocosmetische verzorgingsproducten voor de acnehuid die verkocht worden in de apotheek hebben als doel doeltreffendheid te combineren met een hoge tolerantie zodat ze ook geschikt zijn voor een gevoelige huid.

Vichy heeft, met de Normaderm anti-onzuiverheden lijn, een product dat alle kenmerken van de huid met neiging tot acne actief aanpakt: Normaderm Complete Hydraterende Verzorging. Deze verzorging pakt 6 kenmerken van een acnehuid actief aan: puistjes, verwijde poriën, comedonen, roodheid, overmatige glans en onregelmatige teint.

Reiniging van de acnehuid

Reiniging van de huid is voor ieder huidtype belangrijk maar zeker voor de acnehuid. Wanneer vuil op de huid achterblijft, is de kans op het verstopping van de poriën groter met puistjes en ontstekingen tot gevolg.

Het wordt aangeraden de reiniging aan te passen naar gelang uw voorkeuren, bijvoorbeeld Normaderm Reinigingsgel voor een frisse reiniging met water. Voor de dames die make-up gebruiken, is Normaderm Micellaire Reinigingslotion een goede keus om  de ogen en gezicht te reinigen. 

Denk tenslotte bij de acnehuid ook aan een goede zonbescherming met een lichte textuur. Pubers hebben vaak het idee dat de acne vermindert wanneer de huid veel wordt blootgesteld aan de zon. Alhoewel dit op korte termijn effect heeft, met name door de uitdrogende werking aan het huidoppervlak, zorgt dit na de zomer voor een opleving  van de acneproblemen. De overmatige zonblootstelling heeft  de talgklieren tot extra productie gestimuleerd en dat merk je in september doordat er meer puistjes en ontstekingen zichtbaar zijn. Kies daarom in de zon ook voor een goed bescherming, bijvoorbeeld Capital Soleil Dry Touch SPF 50 van Vichy. Een hoge bescherming met een speciale textuur die ook aangenaam is voor de acnehuid.

Wilt u meer weten over verzorging voor de onzuivere huid ? Lees hier verder.

*Source: Health and Beauty 2007

DE OPLOSSING VAN VICHY