NIEUW Door het bezoeken van deze site aanvaardt u het gebruik van cookies die het mogelijk maken advertenties op maat aan te bieden, bezoek statistieken bij te houden en het delen van informatie op sociale media te vergemakkelijken. Voor meer informatie en voor de mogelijkheid om het gebruik van cookies uit te schakelen, klik hier

Sluiten

  • Français
  • research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

IDEAL SKIN BLOG

Reiniging

3 tips om uw GEVOELIGE huid te verzorgen met een gezichtsmasker
Als u een gevoelige huid hebt, moet u altijd net iets beter opletten wat u op uw gezicht aanbrengt. Hier krijgt u drie tips voor het gebruik van gezichtsmaskers met een gevoelige huid.

U heeft wellicht ook al gehoord over de masker-hype, maar opgepast: als u een gevoelige huid hebt moet u goed opletten wat u op gezicht aanbrengt …

Tip nr.1: Een kleimasker, ja, maar welk is geschikt voor een gevoelige huid?

Het gebruik van kleimaskers dateert al van de oude Egyptenaren, waar een kleimasker een onderdeel van het schoonheidsverzorgingsritueel van de koningin was. Klei is een sedimentair aardgesteente samengesteld uit tal van mineralen (zoals silica, aluminium, magnesium, calcium, ijzer, fosfor, natrium, kalium, koper, zink, selenium, kobalt, mangaan... ).

Vandaar dat klei diverse kleuren kan hebben: groen, wit, rood, geel, roze...
Van alle types klei is witte klei het mildste en dus het meest geschikt voor een gevoelige huid. Wie een gevoelige huid heeft, zal zeker houden van de crèmige klei textuur van het Poriezuiverend Kleimasker, dat is geformuleerd met 2 soorten witte klein: Kaolien en Bentoniet.

Tip nr.2: Kies een masker dat verrijkt is met mineraliserend water.

Mineralen en spoorelementen zijn van essentieel belang voor een gezond uitziende huid. Het Mineraliserend Thermaal Water van Vichy staat erom bekend dat het de huid sterker kan maken, en dat de huid beter bestand is tegen externe agressies.

Het Hydraterend Mineraal Masker bevat Mineraliserend Vichy-water en daarnaast ook Niacinamide (Vitamine B3), dat bekend staat om zijn kalmerende eigenschappen, om een “dorstige” huid volop te voorzien van vocht en onmiddellijk weer fris en comfortabel te laten aanvoelen.

Tip nr.3: Gebruik het Exfoliërend Masker van Vichy, dat werd getest en wordt verdragen door gevoelige huid

Reden 1: dit masker met dubbele peelingwerking bevat AHA-fruitzuren (Alfahydroxyzuren), om dode huidcellen te verwijderen. De AHA-zuren zijn afkomstig uit 5 plantenextracten: blauwe bes, suikerriet, esdoornsuiker, sinaasappel en citroen.

Reden 2: het masker met dubbele peelingwerking bevat ook vulkanisch gesteente dat vermalen is tot ultrafijn poeder, voor een zachte peeling van een gevoelige huid.

Reden 3: Vichy heeft het masker met dubbele peelingwerking onder dermatologisch toezicht uitgetest bij 54 vrouwen met een gevoelige huid, en 98% van hen vindt het masker aangenaam om te gebruiken. Daarnaast werd ook een patch test uitgevoerd op 105 proefpersonen, en ook het resultaat van deze test bevestigde dat het Vichy-masker niet sensibiliseert en niet irriteert.

DE OPLOSSING VAN VICHY