NIEUW Door het bezoeken van deze site aanvaardt u het gebruik van cookies die het mogelijk maken advertenties op maat aan te bieden, bezoek statistieken bij te houden en het delen van informatie op sociale media te vergemakkelijken. Voor meer informatie en voor de mogelijkheid om het gebruik van cookies uit te schakelen, klik hier

Sluiten

  • Français
  • research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

DIAGNOSES

Met Florence Benech
Apotheker
Directrice Vichy Laboratoires -
Cosmétique Active

Voor Mannen

Ontdek de adviezen van onze specialisten

Advies van de Dermatoloog

Hoe voorkom je een onprettig gevoel en huidirritatie na het scheren?

Wist u dat?

De mannenhuid heeft het elke dag zwaar te verduren door het scheren. Als het mes over de huid beweegt, vertoont het haartje een bepaalde weerstand die micro-beschadigingen veroorzaakt. De opperhuid raakt beschadigd waardoor micro-organismen kunnen binnenkomen. Bovendien hebben de klassieke scheerschuim en scheerzeep vaak een te basische pH-waarde en hebben ze de neiging om de lipiden van de hydrolipide laag te ontbinden. Zonder deze bescherming droogt de huid uit, hetgeen het onprettige en trekkerige gevoel nog eens versterkt.

Wat te doen?

Voorkom dat de huid wordt aangetast door te agressieve zeep en reinigingsgel. Maak de baard nat met warm water om het scheren te vergemakkelijken. Kies zeepvrije scheerschuim met een neutrale pH-waarde om de aantasting van de hydrolipide laag te beperken. Breng na het scheren een hydraterende verzorging aan zodat de huid minder uitdroogt en kalmeert.

Deel dit advies:

Verstuur deze pagina per e-mail

Advies van de Dermatoloog

Hoe kun je onzuiverheden bij jongeren voorkomen?

Wist u dat?

Onzuiverheden komen veel voor in de puberteit, meer dan 76% van de tieners tussen de 11 en 18 jaar heeft last van deze huidproblemen!(1). In deze leeftijdsfase zijn de hormoonafscheidingen, en met name de androgene (mannelijke hormonen), maximaal want die ontketenen de puberteit, maar ze veroorzaken ook een verhoging van de afscheiding van de talgklieren. Andere factoren zoals stress, vermoeidheid en vervuiling stimuleren ook deze overproductie, hetgeen vaak leidt tot micro-ontstekingen die de aanleiding zijn van onzuiverheden.

Dagelijks doen

De huid goed schoonhouden is zeer belangrijk in deze levensfase. Hiermee voorkom je overmatige stimulering van de talgklieren, met name door micro-organismen. De behandeling van de huid mag echter niet te agressief zijn, want dan reageert zij door meer talg af te scheiden. Verwijder 's morgens en 's avonds onzuiverheden en talg met een milde reiniging die de pH-waarde van de huid respecteert. Als de onzuiverheden te erg worden, is het verstandig om een dermatoloog te raadplegen.

Deel dit advies:

Verstuur deze pagina per e-mail

Advies van de Apotheker

Hoe kun je onzuiverheden voorkomen zonder de huid aan te tasten?

Wist u dat?

De mannenhuid is een orgaan dat beïnvloed wordt door hormonen. De huid is voorzien van talrijke receptoren met mannelijke geslachtshormonen en dan met name met testosteron. Dit hormoon stimuleert de uitscheiding van de talgklieren die bij mannen talrijker en actiever zijn. Zo produceert de huid meer talg en is de hydrolipide laag rijker aan lipiden.

Dagelijks doen

Vergeet lotions die alcohol bevatten, want die drogen de huid alleen maar uit. Reinig uw huid elke ochtend en avond om onzuiverheden en het teveel aan talg te verwijderen. Kies daarbij voor een mild, zeepvrij reinigingsproduct met een neutrale pH-waarde. En gebruik na het scheren een talgregulerende verzorging, bij voorkeur met een niet vette vloeibare textuur. Zorg dat de formule niet-comedogeen en hypoallergeen is.

Deel dit advies:

Verstuur deze pagina per e-mail

Advies van de Apotheker

Hoe kun je na het wassen voorkomen dat je oogleden trekken en je het gevoel hebt dat je slecht bent wakker geworden?

Wist u dat?

Mannen beëindigen hun verzorgingsritueel vaak met een plens water. Kraanwater kan echter, afhankelijk van de regio, veel kalk bevatten. Als dat het geval is, vormt het water een laagje kalk op het gezicht, dat zorgt voor een droog en trekkerig gevoel, vooral op de dunnere huid van de oogleden.

Dagelijks doen

Kies bij voorkeur voor milde, zeepvrije reinigingsgels met een neutrale pH-waarde. Vergeet niet uw huid te hydrateren met een speciale verzorging voor mannen, die snel in de huid trekt zonder dat het vet aanvoelt.

Deel dit advies:

Verstuur deze pagina per e-mail

VRAAG ADVIESAAN UW APOTHEKER

Als beste bondgenoot van uw huid kan uw Vichy-apotheker u adviseren over de behandeling en de producten die geschikt zijn voor de verzorging van uw gezicht en lichaam.

VIND DE DICHTSTBIJZIJNDE VICHY-APOTHEEK BIJ U IN DE BUURT:

Ok