NIEUW Door het bezoeken van deze site aanvaardt u het gebruik van cookies die het mogelijk maken advertenties op maat aan te bieden, bezoek statistieken bij te houden en het delen van informatie op sociale media te vergemakkelijken. Voor meer informatie en voor de mogelijkheid om het gebruik van cookies uit te schakelen, klik hier

Sluiten

  • Français
  • research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

DIAGNOSES

Met Florence Benech
Apotheker
Directrice Vichy Laboratoires -
Cosmétique Active

Tegen onzuiverheden

Ontdek de adviezen van onze specialisten

Advies van de Dermatoloog

In de zomer heb ik minder puistjes. Werken UV-stralen goed tegen onzuiverheden?

Wist u dat?

De zon puistjes uitdroogt en de vloeibaarheid van de talg verbeterd, waardoor de huid schoner lijkt? De UV-stralen zorgen echter ook voor een verdikking van de huid waardoor de talgkanaaltjes smaller worden en de talg zich dieper in de huid ophoopt. Eenmaal terug van vakantie komt de talg weer aan het huidoppervlak en ontstaan nieuwe onzuiverheden, en dan vaak ook meteen in grote aantallen.

Dagelijks doen

Het is belangrijk om ook in de zomer uw goede huidverzorgingsgewoontes vast te houden. 's morgens en 's avonds een milde reiniging blijft het devies en ga ook door met uw kalmerende en regulerende verzorgingsroutine. U dient daarnaast ook de blootstelling van uw huid aan de zon te doseren; probeer niet te snel bruin te worden, ga geleidelijk aan steeds wat langer in de zon met de bescherming van een zonnecrème met een hoge beschermingsfactor (minimaal 30). Wanneer u medicijnen slikt ter behandeling van acne, dient u helemaal uit de zon te blijven.

Deel dit advies:

Verstuur deze pagina per e-mail

Advies van de Voedingsdeskundige

Kun je bepaalde voedingsmiddelen beter niet eten om onzuiverheden te voorkomen?

Wist u dat?

We vaak geneigd zijn te denken dat voeding en acne verband houden met elkaar? En bovenaan de lijst met slechte voedingsmiddelen staan vette en zoete dingen als varkensvlees, kaas en chocolade. Omstreden studies beweren dat voeding met een hoge glykemiewaarde de kans op huidproblemen verhoogt. Tot op heden is men het hierover echter nog niet eens.

Dagelijks doen

Wanneer u merkt dat uw huid verslechtert na het gebruik van een bepaald voedingsmiddel, kunt u het gebruik ervan beperkten. Over het algemeen geldt dat een evenwichtige voeding met veel groente en fruit altijd het beste is.

Deel dit advies:

Verstuur deze pagina per e-mail

Advies van de Psycholoog

Kan acne zorgen voor minder zelfvertrouwen, vooral bij jongeren?

Wist u dat?

Uit talrijke studies blijkt dat acne het zelfbeeld en het sociale en gevoelsmatige welzijn aanzienlijk verslechtert. Voor personen die hier last van hebben vormen de huidonzuiverheden de belangrijkste aanleiding van een psychisch complex, dat veel ernstiger is dan gewichtsproblemen en niet in verhouding staat tot de ernst van de huidproblemen. Zelfs puistjes die bijna onzichtbaar zijn kunnen ervoor zorgen dat je  "niet goed in je vel zit". Het psychologische effect bij jongeren weegt extra zwaar omdat de problemen zich voordoen in een belangrijke periode van hun leven, waarin ze hun eigen identiteit ontdekken.

Wat te doen?

Acne geeft reden tot zorg, en moet niet onderschat worden. Deze aandoening dient zo vroeg mogelijk aangepakt te worden. De dermatoloog beschikt over effectieve behandelingen om weer een schone huid te krijgen en zo het zelfrespect terug te krijgen dat zo belangrijk is in deze levensfase.

Deel dit advies:

Verstuur deze pagina per e-mail

VRAAG ADVIESAAN UW APOTHEKER

Als beste bondgenoot van uw huid kan uw Vichy-apotheker u adviseren over de behandeling en de producten die geschikt zijn voor de verzorging van uw gezicht en lichaam.

VIND DE DICHTSTBIJZIJNDE VICHY-APOTHEEK BIJ U IN DE BUURT:

Ok