NIEUW Door het bezoeken van deze site aanvaardt u het gebruik van cookies die het mogelijk maken advertenties op maat aan te bieden, bezoek statistieken bij te houden en het delen van informatie op sociale media te vergemakkelijken. Voor meer informatie en voor de mogelijkheid om het gebruik van cookies uit te schakelen, klik hier

Sluiten

  • Français
  • research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

DIAGNOSES

Met Florence Benech
Apotheker
Directrice Vichy Laboratoires -
Cosmétique Active

Silhouette

Ontdek de adviezen van onze specialisten

Advies van de Dermatoloog

Wat is het beste middel om van cellulite af te komen?

Wist u dat?

Veel vrouwen maken zich tegenwoordig zorgen om het aanzien van de zogenaamde "sinaasappelhuid". Wanneer het lichaam meer vet opslaat dan het verbruikt kunnen vetcellen (genaamd adipocyten) opzwellen en 60 keer zo groot worden als normaal, waardoor het huidoppervlak bobbelig wordt. Cellulite heeft echter niet alleen te maken met een slecht eetpatroon. In het overgrote deel van de gevallen, is het aanzien van de huid het gevolg van 3 soorten cellulite. De 1e is de adipeuze of vet-cellulite, die te maken heeft met het volume van de overmatige lipiden. De 2e is de vocht-cellulite, die te maken heeft met zwellingen door vochtophoping. De 3e is de fibreuze of vezel-cellulite, die veroorzaakt wordt door een verharding van de collageenvezels die de adipocyten omringen.

Wat te doen?

Zorg voor een evenwichtig eetpatroon en regelmatige lichaamsbeweging. Dat is het belangrijkste in de strijd tegen cellulite. Dit kunt u combineren met verzorgingsproducten voor het lichaam die zorgen voor een prettige ondersteuning. U kunt kiezen voor lotions en crèmes op basis van cafeïne. Cafeïne heeft namelijk aangetoond dat het de adipocyten kan verkleinen, en daarmee helpt de sinaasappelhuid te verminderen. Door de verzorgingsproducten in te masseren wordt ook de lymfedrainage gestimuleerd, verbetert de vochtcirculatie in het lichaam en worden vochtophopingen minder. Kies tot slot voor een regelmatige peeling. Daarmee verwijdert u de oneffenheden van het huidoppervlak en wordt de huid gladder.

Deel dit advies:

Verstuur deze pagina per e-mail

Advies van de Voedingsdeskundige

Wat is het ideale dieet om af te vallen en niet meteen weer aan te komen zodra je gestopt bent?

Wist u dat?

Het geheim van goed en blijvend gewichtsverlies is niet het volgen van een caloriearm dieet. Daarmee riskeert u juist een negatief effect op uw lichaam en met name op uw huid en uw haar. Een te streng dieet is moeilijk vol te houden en leidt er op de lange duur meestal toe dat de kilo's er weer aanvliegen zodra u weer normaal gaat eten.

Dagelijks doen

Eet gevarieerd en evenwichtig, in combinatie met een gezonde leefstijl: zorg voor voldoende lichaamsbeweging en slaap voldoende. Het gaat er meer om dat u oplet wat u eet, en hoe u het eet. Neem de rust en de tijd om op regelmatige tijden te eten. Die momenten van de dag en dat wat u eet zijn fundamentele factoren en betekenen meer dan alleen de hoeveelheid calorieën van een maaltijd.

Deel dit advies:

Verstuur deze pagina per e-mail

Advies van de Psycholoog

Hoe begin je aan een dieet zonder dat het een nachtmerrie wordt?

Wist u dat?

Het psychologische aspect is een belangrijke factor bij gewichtstoename, zowel qua oorzaak als qua gevolg. Stress en angst kunnen bij sommige mensen leiden tot een toename van de eetlust, en bij anderen juist tot een afname. Als u de reden voor de gewichtstoename niet begrijpt, is de kans groot dat een dieet mislukt.

Wat te doen?

Een evenwichtig voedingspatroon is essentieel om gewicht te verliezen, maar u moet ook zorgen voor minder stress in uw leven. Leer te ontspannen. Voordat u aan een dieet begint, dient u te proberen uzelf te begrijpen, de tijd te nemen om van uw schuldgevoel af te komen en uw gewoontes onder de loep nemen. Zo kunt u accepteren dat u anders moet gaan eten maar toch kunt blijven genieten van een goede maaltijd.

Deel dit advies:

Verstuur deze pagina per e-mail

VRAAG ADVIESAAN UW APOTHEKER

Als beste bondgenoot van uw huid kan uw Vichy-apotheker u adviseren over de behandeling en de producten die geschikt zijn voor de verzorging van uw gezicht en lichaam.

VIND DE DICHTSTBIJZIJNDE VICHY-APOTHEEK BIJ U IN DE BUURT:

Ok