NIEUW Door het bezoeken van deze site aanvaardt u het gebruik van cookies die het mogelijk maken advertenties op maat aan te bieden, bezoek statistieken bij te houden en het delen van informatie op sociale media te vergemakkelijken. Voor meer informatie en voor de mogelijkheid om het gebruik van cookies uit te schakelen, klik hier

Sluiten

  • Français
  • research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

DIAGNOSES

Met Florence Benech
Apotheker
Directrice Vichy Laboratoires -
Cosmétique Active

Reiniging

Ontdek de adviezen van onze specialisten

Advies van de Dermatoloog

Hoe kan ik mijn droge huid reinigen zonder dat het onprettig aan gaat voelen?

Wist u dat?

Het dagelijks verwijderen van make-up en het reinigen van de huid is absoluut noodzakelijk, maar mag niet te agressief gebeuren. Bepaalde zepen zijn te agressief en hebben een pH-waarde (zuurgraad) die te veel afwijkt van die van de huid. Dit in combinatie met het gebruik van te heet water kan de hydrolipide barrière schaden en leiden tot uitdroging. Bovendien bevat in bepaalde regio's het water veel kalk en dan kan zich een laagje aan het huidoppervlak vormen, wat het droge en trekkerige gevoel versterkt. Om dit onaangename gevoel te vermijden, is het belangrijk om uw reinigingsproducten goed te kiezen.

Wat te doen?

Kies bij voorkeur voor een make-upverwijdering met melk of, wanneer u liever met water reinigt, voor een milde wasbasis met een neutrale pH-waarde. Vergeet vervolgens niet om uw huid weer te hydrateren en te beschermen met een crème of hydraterende balsem.

Deel dit advies:

Verstuur deze pagina per e-mail

Advies van de Apotheker

Kan ik alcohol gebruiken om van mijn puistjes af te komen?

Wist u dat?

Alcohol desinfecterend werkt en micro-organismen laat verdwijnen van het huidoppervlak? Daarom zou je dus kunnen denken dat dat goed werkt tegen puistjes. Dit is echter niet het geval. Deze complete ontsmetting van de hele bacterieflora vermindert de talgafscheiding niet, maar zorgt juist dat bacteriën zich opnieuw gaan vormen en zich voeden aan de talg, waardoor ze verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van onzuiverheden. Bovendien is alcohol agressief, droogt het uit en irriteert het de huid, waardoor juist de talgproductie kan toenemen.

Wat te doen?

Om de huid te reinigen, kiest u een lotion of een reiniging die de huid niet aantast. Een verzorging tegen onzuiverheden kan wel alcohol bevatten maar dan in combinatie met andere werkstoffen die de talgproductie reguleren, de dode huidcellen die de poriën verstoppen verwijderen en de huidirritatie kalmeren.

Deel dit advies:

Verstuur deze pagina per e-mail

Advies van de Apotheker

Ik heb soms last van een doffe huid, hoe zorg ik dat mijn huid gaat stralen?

Wist u dat?

Een goede vochtbalans is essentieel voor de huid om goed te kunnen functioneren. Daarom is het belangrijk om een dagverzorging te gebruiken met actieve hydraterende ingrediënten. Een hydraterende verzorging hoeft de huid niet vet te maken, het is een kwestie van de juiste producten kiezen. Kies bij een vette huid voor lichte en matterende crèmes/fluides en kies bij een droge huid bij voorkeur voor rijke crèmes.

Dagelijks doen

Het beste middel voor een stralende huid is om 2x daags een goede reiniging te gebruiken. ’s Avonds om stof, vuilstoffen en eventueel make-up te verwijderen en ’s ochtends om de afvalstoffen van het celvernieuwingsproces dat ’s nachts plaatsvindt, te verwijderen.

Deel dit advies:

Verstuur deze pagina per e-mail

VRAAG ADVIESAAN UW APOTHEKER

Als beste bondgenoot van uw huid kan uw Vichy-apotheker u adviseren over de behandeling en de producten die geschikt zijn voor de verzorging van uw gezicht en lichaam.

VIND DE DICHTSTBIJZIJNDE VICHY-APOTHEEK BIJ U IN DE BUURT:

Ok