NIEUW Door het bezoeken van deze site aanvaardt u het gebruik van cookies die het mogelijk maken advertenties op maat aan te bieden, bezoek statistieken bij te houden en het delen van informatie op sociale media te vergemakkelijken. Voor meer informatie en voor de mogelijkheid om het gebruik van cookies uit te schakelen, klik hier

Sluiten

  • Français
  • research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

DIAGNOSES

Met Florence Benech
Apotheker
Directrice Vichy Laboratoires -
Cosmétique Active

Hydratatie

Ontdek de adviezen van onze specialisten

Advies van de Dermatoloog

Hoe kan ik mijn droge huid reinigen zonder dat het onprettig aan gaat voelen?

Wist u dat?

Het dagelijks verwijderen van make-up en het reinigen van de huid is absoluut noodzakelijk, maar mag niet te agressief gebeuren. Bepaalde zepen zijn te agressief en hebben een pH-waarde (zuurgraad) die te veel afwijkt van die van de huid. Dit in combinatie met het gebruik van te heet water kan de hydrolipide barrière schaden en leiden tot uitdroging. Bovendien bevat in bepaalde regio's het water veel kalk en dan kan zich een laagje aan het huidoppervlak vormen, wat het droge en trekkerige gevoel versterkt. Om dit onaangename gevoel te vermijden, is het belangrijk om uw reinigingsproducten goed te kiezen.

Wat te doen?

Kies bij voorkeur voor een make-upverwijdering met melk of, wanneer u liever met water reinigt, voor een milde wasbasis met een neutrale pH-waarde. Vergeet vervolgens niet om uw huid weer te hydrateren en te beschermen met een crème of hydraterende balsem.

Deel dit advies:

Verstuur deze pagina per e-mail

Advies van de Dermatoloog

Is het waar dat airconditioning de huid kan uitdrogen?

Wist u dat?

Door een te droge omgevingslucht (een droog klimaat, te hoge verwarming, de zon etc.) verdamp er meer vocht uit de huid. Ook airconditioning verergert die fenomeen, omdat het een droge lucht genereert, en daarmee dus de uitdroging van de huid bevordert.

Wat te doen?

Wanneer u veel in een omgeving met airconditioning zit (bijvoorbeeld op het werk), zorg dan dat u voldoende drinkt en hydrateer regelmatig uw huid met behulp van een verzorgingsproduct dat is aangepast aan de behoeften van uw huid. Ongeacht de mate van droogheid.

Deel dit advies:

Verstuur deze pagina per e-mail

Advies van de Apotheker

Kan luchtvervuiling de oorzaak zijn van een droge huid?

Wist u dat?

Elke dag krijgt onze huid te maken met wel 9 zware metalen, 4 reactieve gassen en 400 g stof dat aan het oppervlak van de opperhuid aan de talg of de make-up blijft plakken, waardoor deze kwetsbaarder wordt. Dat is een van de redenen waarom het verwijderen van make-up een essentieel verzorgingsonderdeel is, en zorgt voor het behoud van een gezonde huid. Het doel is belangrijk: het verwijdert vuil zonder de huid aan te tasten en bereidt voor op de hydraterende verzorgingsproducten.

Wat te doen?

Het verwijderen van de make-up is een essentiële handeling, die elke dag, 's morgens en 's avonds, moet gebeuren met verzorgingsproducten die geschikt zijn voor uw huidtype. De reiniging mag niet agressief zijn. Melk is meestal beter geschikt voor de droge huid, maar wanneer u liever afspoelt met water, kun u kiezen voor een wasbasis met een neutrale pH-waarde. Vergeet vervolgens niet om uw huid weer te hydrateren en te beschermen met een crème of hydraterende balsem.

Deel dit advies:

Verstuur deze pagina per e-mail

VRAAG ADVIESAAN UW APOTHEKER

Als beste bondgenoot van uw huid kan uw Vichy-apotheker u adviseren over de behandeling en de producten die geschikt zijn voor de verzorging van uw gezicht en lichaam.

VIND DE DICHTSTBIJZIJNDE VICHY-APOTHEEK BIJ U IN DE BUURT:

Ok