NIEUW Door het bezoeken van deze site aanvaardt u het gebruik van cookies die het mogelijk maken advertenties op maat aan te bieden, bezoek statistieken bij te houden en het delen van informatie op sociale media te vergemakkelijken. Voor meer informatie en voor de mogelijkheid om het gebruik van cookies uit te schakelen, klik hier

Sluiten

  • Français
  • research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

DIAGNOSES

Met Florence Benech
Apotheker
Directrice Vichy Laboratoires -
Cosmétique Active

Foundations

Ontdek de adviezen van onze specialisten

Advies van de Dermatoloog

Kun je een foundation gebruiken als je een gevoelige huid hebt?

Wist u dat ?

Make-up voor de gevoelige huid is vaak verfijnd vanwege de bijzondere reactiviteit van dit huidtype. Door verschillende externe factoren, zoals vervuiling en airconditioning kan de huid onprettig aan gaan voelen. De gevoelige huid kan soms overmatig rood worden. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor aangepaste foundation die mooi en egaal blijft, de hele dag lang.

Dagelijks doen:

Zorg ervoor dat uw huid perfect schoon is voordat u de foundation aanbrengt. Verwijder make-up zonder de huid aan te tasten. Vermijd zeep die teveel uitdroogt. U kunt uw opperhuid beschermen met een lichte hydraterende basis voordat u de foundation aanbrengt. Kies een egaliserende foundation, die prettig en hydraterend werkt, en vooral hypoallergeen is. Dit type foundation is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid en minimaliseert de kans op huidirritatie.

Deel dit advies:

Verstuur deze pagina per e-mail

Voedingsdeskundige

Kan voeding helpen om weer een frisse teint te krijgen?

Wist u dat:

Tekorten, een slechte opname van bepaalde oligo-elementen of vitamines, of voedingstekorten kunnen leiden tot een doffe en grijze teint die een teken is van algehele vermoeidheid van de huid. Verkeerde voeding en met name voeding die rijk is aan geraffineerde suikers met een hoge glykemische index (GI) zoals suikers, cornflakes en industrieel bewerkte zetmeelhoudende producten zoals witbrood, beschuit, pasta, pizza, suikerwaren, gebak, friet, frisdrank, bier en andere alcoholische dranken, geeft glucose te snel af in de bloedbaan. En, doordat talg hierdoor geactiveerd wordt, kan dit zorgen voor een glimmende huid die moeilijk op te maken is.

Dagelijks doen:

Eet evenwichtig en bewust gevarieerde voeding. Als u vindt dat uw teint dof is en u er moe uitziet, neem dan een kuur van groente en fruit die rijk zijn aan natuurlijke vitamines! Tomaat is rijk aan lycopeen - daar krijgt het zijn rode kleur van - maar grapefruit, papaja en watermeloen ook. Gekleurde groente en fruit (worteltjes, meloen, mango, abrikozen etc.) zijn rijk aan carotenoïden die worden omgezet in vitamine A. Vitamine C zit in veel groente en fruit: in citrusvruchten (sinaasappelen, grapefruits, citroenen) maar ook in kiwi's, kool, tomaten (met bovendien lycopeen!), paprika's, aardbeien, bessen etc. En vergeet tot slot niet om minimaal 1,5 à 2 liter per dag te drinken als het warm en vochtig is.

Deel dit advies:

Verstuur deze pagina per e-mail

Advies van de Psycholoog

Dragen cosmetica en make-up bij aan ons welzijn?

Wist u dat :

Verzorgingsproducten hebben niet alleen een specifieke werking op de huid, maar hebben ook psychologisch een positieve werking. In onze maatschappij, waarbij het uiterlijk uiterst belangrijk is, vormt de schoonheid van onze huid een essentieel element van ons welzijn. Zo is elke weldadige werking die de huid beschermt, herstelt en mooier maakt een belangrijke geruststellende handeling die ons helpt om meer zelfvertrouwen te krijgen. Zowel onze geest als ons lichaam worden geprikkeld door de verbetering van ons uiterlijk. Dit geldt vooral voor make-up. Het positieve effect van gezichtsmake-up is door een team van Japanse onderzoekers aangetoond bij personen met pigmentvlekken. Bij hen werd make-up aangebracht om hun pigmentvlekken te camoufleren. Vervolgens bekeken ze zichzelf in de spiegel, en het plezier dat zij voelden bij het zien van een harmonieus gezicht, zonder zichtbare oneffenheden, leidde tot een immuunactivatie die objectief gemeten kon worden. Alleen al het verbeteren van hun aanblik heeft hun natuurlijke weerstandsvermogen verbeterd. Bron: Estime de soi / Zelfrespect – L’Oréal Skin-science.com

Wat te doen?

Tegenwoordig bestaan er zeer complete productlijnen met corrigerende cosmetica, waarmee lichte huidonvolkomenheden zoals wallen, ouderdomsvlekken, pigmentvlekken, puistjes en acne, maar ook ernstige huidimperfecties zoals littekens, vitiligo en angiomen gecamoufleerd kunnen worden. Met dit soort make-up, die eenvoudig in gebruik is en zeer effectief werkt, ontdekken vrouwen een heel nieuw gezicht, een nieuw leven en nieuwe relaties tot anderen.

Deel dit advies:

Verstuur deze pagina per e-mail

VRAAG ADVIESAAN UW APOTHEKER

Als beste bondgenoot van uw huid kan uw Vichy-apotheker u adviseren over de behandeling en de producten die geschikt zijn voor de verzorging van uw gezicht en lichaam.

VIND DE DICHTSTBIJZIJNDE VICHY-APOTHEEK BIJ U IN DE BUURT:

Ok